Sport

2018.10.12. 11:51

Karamel és a venezuelai

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyósra eddigi legnehezebb ellenfele vár a salgótarjáni profi gálán.

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyósra eddigi legnehezebb ellenfele vár a salgótarjáni profi gálán.

Legutóbb május derekán lépett meccsen a ringbe az egykori WBO Európa-bajnok nagypehelysúlyú Kovács Zoltán Karamel. Nagy Lajos tanítványának fiatal grúz ellenfele a szentesi gálán a negyedik menetre már nem mehetett ki, mert addig négyszer padlózta le Karamel.

Azt követően csak edzések voltak, meccsek nem. Ennek vége, mert pénteken a Felix Promotion International salgótarjáni profi gáláján újfent szorítóba lép a nyíregyházi bunyós. Ezúttal óceánon túli ellenfele lesz Karamelnek a venezuelai Rafael Hernandez személyében. A WBA (Boksz­világszövetség) dél-amerikai övét megszerző, rutinos dél-amerikai bunyós remek mutatókkal bír (28 győzelem, 10 vereség, 2 döntetlen).

– Zoli kezd visszatérni, de az edzés csak egy dolog – kezdte Nagy Lajos. – Amikor valakinek a formájáról szoktak kérdezni mindig azt válaszolom: meccs után megmondom! Egy dolog a tréningeken mutatott forma, más, és a döntő az, ami a meccsen kijön.

Szülinapi bunyó lesz

– Az biztos, hogy az ellenfele kemény, az eddigi legrutinosabb, legnehezebb bunyós vár rá. Aki ráadásul fordított alapállású, amit Zoli nem szeret. Ügyesen hajolgat és üt minden helyzetből. Ráadásul a súlycsoportban nagy ütőnek számít, hiszen huszonkét meccset fejezett be idő előtt. Nyáron szerezte meg a WBA dél-amerikai bajnoki címét. Nem lefutott meccs, hiába harmincnégy éves.

– Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy Zoli ne ­nyerjen, de nagyon kemény találkozóra készülök. Ha nem így lesz, akkor azt mond­hatom, hogy jól sikerült a ­felkészülésünk. Bízom benne, hogy így lesz. Amennyiben hozza a meccset, ­visszakerülhet a WBO-ranglistára és felkerülhet az IBF-re is – zárta a beszélgetést nagy Lajos.

Csütörtökön megvolt a mérlegelés, Karamel 61 kg, ellenfele 60.5 kg volt. Pénteken este – Karamel szülinapja – jön a gála, amelyet az M4 23 órától közvetít.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!