Sport

2018.10.03. 09:52

Két meccsre Lengyel Roland ül a Szpari kispadjára

Nyíregyháza - Az utóbbi napokban, hetekben többször megírtuk, nem kell tovább ecsetelni és szépíteni sem lehet nagyon a dolgot: a Szpari rosszul kezdte a szezont.

Nyíregyháza - Az utóbbi napokban, hetekben többször megírtuk, nem kell tovább ecsetelni és szépíteni sem lehet nagyon a dolgot: a Szpari rosszul kezdte a szezont. A vasárnapi, Győr elleni vereséget követően Bozsik József vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy a napokban eldől a sorsa, a klub azonban sokáig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adott ki, úgy tűnt, a Békéscsaba ellen is ő irányítja a csapatot.

Kérdés, ilyen helyzetben hogyan készült az együttes a hétközi fordulóra.

– Megpróbáltam felpiszkálni a csapatot – felelte érdeklődésünkre Bozsik József, hiszen akkor még ő volt a vezetőedző. – Két nap alatt nem nagyon lehet taktikázni. Egyébként is, taktikailag készen van a csapat, a mentális teher az, amit nehezebb kezelni. Ezt az okozta, hogy a Cegléd, Monor és a Mosonmagyaróvár elleni meccseken beragadt összesen hat pont, így került ránk nagyobb nyomás.

Délután még nem tudta

Kedd kora este aztán mégis változás történt a Szpari kispadján, Bozsik József és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott, a soron következő és a vasárnapi bajnokin az eddigi segédedző, Lengyel Roland irányítja a gárdát.

Természetesen kíváncsiak voltunk Lengyel Roland véleményére is, ám a megbízott edzőt kedden este nem sikerült utolérni telefonon. Lengyel Roland nem ismeretlen a Szpari szurkolói előtt, hiszen a birkózómúlttal is rendelkező, MTK-nevelésű futballista 2005 telén került a Détári Lajos vezette, akkor NB I.-es csapatba, és két és fél éves nyíregyházi időszaka 2007-ben, a feljutás kiharcolásával zárult le. A Szpari színeiben 60 mérkőzésen 28 gólt szerzett. Játékos-pályafutását több klubban folytatta, az edzősködést Monoron kezdte, majd Üllőn folytatta. Aztán Csíkszeredára került, az elmúlt év elején a román harmadosztályú FK Csíkszereda edzőjeként járt Nyíregyházán. Aztán végleg visszakerült, előbb az utánpótlásnál dogozott, majd tagja lett Bozsik József szakmai stábjának.

Ismerőssel erősítettek

A szerda esti vendég, az NB II-es éllovas merőben más idényt fut, mint a Spartacus, eddig csupán egy vereséget szenvedett és hat meccs óta nem talál legyőzőre.

A csabaiak tovább erősítették a keretüket, ráadásul egy ismerőssel. Sinanovic Sinan szabadon igazolhatóként szerződött a lilákhoz. A huszonegy éves támadó az előző szezonban huszonegy bajnokin három gólt szerzett a Spartacus színeiben, a vendégek tervei szerint már szerdán pályára léphet. Noha a másodosztályú meccsek igen kiszámíthatatlanok, az biztos, hogy nagyot szólna a Szpari szerda esti győzelme.

MK

Labdarúgás: NB II., 11. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Békéscsaba

Városi Stadion, 19, v.: Németh Á. (Szécsényi, Becséri)

Spartacus: Jova – Nagy J., Pejovic, Nagy T., Farkas – Kártik, Gulyás, Kulcsár – Rezes, Pekár, Daru.

További mérkőzések: Vác–Vasas, Tiszakécske–Csákvár, Kazincbarcika–Budaörs, Soroksár–Zalaegerszeg, Dorog–Monor (15), Balmazújváros–Siófok, Kaposvár–Győr, Gyirmót–Cegléd, Budafok–Mosonmagyaróvár (19).


[related-post post_id="4004658"]

[related-post post_id="4002370"]

[related-post post_id="3999759"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!