Sport

2018.10.11. 10:32

Lengyel Roland tervez változásokat a Spartacus élén

Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus, amelyen több téma mellett a vezetőedzői posztra ősz végéig kinevezett Lengyel Roland is megszólalt.

Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus, amelyen több téma mellett a vezetőedzői posztra ősz végéig kinevezett Lengyel Roland is megszólalt.

Bozsik József távozását követően addigi segítője, Lengyel Roland vette át a csapat irányítását. A megbízás eredetileg csak két meccsre szólt, ezeken a nyíregyháziak előbb 6-3-ra megverték a Békéscsabát, majd a Budafokot is megverte 2-0-ra. Ezek után a szakember az ősz végéig megkapta a bizalmat.

- Szeretném megköszönni a vezetőség bizalmát – mondta Lengyel Roland. - Ez a második nagy feladat edzői pályafutásom során. Nem volt nehéz döntés számomra, ahogy nyáron is gyorsan igent mondtam, amikor arra kértek, hogy segítsem a munkát. Próbálunk annak eleget tenni, hogy elérjük a céljainkat és a tabella első feléhez tartozzunk. A keret adott, úgy gondolom, ezt már bizonyítottuk az előző két mérkőzésen. A százszázalékos hozzáállás nagyon fontos, a közönség kiszolgálása nem is történhet máshogy, csak ezzel a hozzáállással.

- Sok mindent nem tudtunk alakítani a csapaton, mentálisan próbáltuk felpörgetni az együttest – beszélt a tréner a mögöttünk hagyott két mérkőzésről. - Az előző két meccsen jó szellemben futballozott az egész gárda, bekerült Hornyák Marci és Pekár Laci is meghálálta a bizalmat. Ezek a játékosok képesek eldönteni mérkőzéseket, de több ilyen játékos van még a keretben. Minden edző más, biztosan lesznek változások edzésmódszerekben is. Jó úton kezdett el a haladni a csapat, remélem, hogy eredményekben is meglátszik.

A Spartacus csütörtök délután 15.45-től Gyulaházán játszik edzőmeccset a megyei I. osztályú csapattal, pénteken edzés szerepel a programban, a hétvégére pihenőt kapnak a játékosok, hétfőtől pedig már a Kaposvár elleni meccsre készülnek.

A vezetőedző után Kiss Baranyi Sándor szólalt fel.

- Megtiszteltetés az akadémia számára, hogy egy utánpótlásedzőnk előbb segítőként, majd vezetőedzőként kiérdemelte a klubvezetés bizalmát – mondta el a Bozsik Akadémia vezetője. - A régióban élő fiatal szakembereknek és játékosoknak is jó példa lehet. Ez egy plusz hozzáadott érték lehet, ami sikereket eredményezhet.

- A klub is úgy gondolkodik, hogy az itteni értékeket felkarolja. Elég, ha csak Kulcsár Hunort, Starosta Dávidot, Végső Elődöt vagy Nagy Mátét említem. Zökkenőmentesen illeszkedtek be az első csapatba. Szeretném, hogy ez üzenet legyen mindenkinek, hogy a helyes út, hogy először a család, iskola és a klub hármas egységét szem előtt tartva előbb bekerüljön a Talent-csoportba, kiérdemelje a bizalmat, kerüljön be az első csapatba és mutassa meg, hogy nem csak tehetség, hanem teljesítőképes is.

A női szakágról is szó esett, hiszen szombaton 15.30-tól városi rangadót rendeznek az NB II. Keleti csoportjában: a Spartacus a Nyírség NSC-t fogadja.

- A csapatban megvan az a lendület és stabilitás, hogy sikerrel vegyük a mérkőzéseket – mondta Makay Robin, a Spartacus női csapatának edzője. - A következő napokban a lányok is megtapasztalják, milyen hétközi meccset játszani, hiszen szerdán már Kőbányán lépunk pályára. Az fog dönteni, hogy ezen a két mérkőzésen mennyire tudjuk a lányokat frissen tartani és fenntartani a motivációs szintet, hiszen iskola és munkahely mellett nincs könnyű dolguk. Úgy gondolom, megfelelő munkát teszünk bele ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest pozitívumokkal tudjuk le ezt a két találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!