Sport

2018.11.15. 16:46

A magasban sem fél

Nyíregyháza - A nyíregyházi lány másfél éve kezdte, mára világbajnok a sportágában.

Nyíregyháza - A nyíregyházi lány másfél éve kezdte, mára világbajnok a sportágában.

Az amerikai kosárlabda-mérkőzések elengedhetetlen része a negyedek végén, esetleg időkérések közben fantasztikus hangulatot teremtő cheerleaderek táncos előadása.

Noha a 23 éves Szurovcsák Cintia a cheerleading nevű sportágban lett világbajnok, mint mondja, itt korántsem erről van szó. Az 1800-as évek végén létrejött, eredetileg szurkolói biztatásra hivatott sport óriási változáson ment keresztül az évek során, mai formáját a tánc mellett a torna és nagymértékben az akrobatika adja.

Bízik a csapattársaiban

Cintia 2017-ben ismerkedett meg a sportággal, és bár első hallásra idegenkedett tőle, hogy kipróbálja magát, hamar kiderült, ez a neki való mozgásforma. A gyakorlatok alatt az idő nagy részét a levegőben tölti, hol több méter magasra dobják, máskor a „piramis” tetejére emelik, ám ez sem rettenti meg, mert bízik a csapattársaiban, tudja, hogy nem eshet baja.

Tagja az első válogatottnak

Az immáron a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány a kitartó munka eredményeként egyre nagyobb viadalokon vehet részt, és rendre szép eredménnyel tér haza. Az idén nyáron egy rangos világversenyen szerepelt csapatával Kínában és ezüst­érmet szerzett, majd nem sokkal később még nagyobb megtiszteltetés érte, amikor bekerült az első magyar egyetemi cheerleading-válogatottba. A világbajnokságon először indult magyar együttes nem is tétlenkedett, megszerezte az első helyet.

Szurovcsák Cintia a pénteki számunkban még többet mesél a hazánkban is egyre elterjedtebb sportágról, a világbajnokságon szerzett élményeiről, és arról, mi a legnagyobb álma a sportolói karrierjében.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!