Sport

2018.11.05. 09:31

Három kontinensbajnoki kvótát szereztek

Nyíregyháza - A Berencsi testvérek mellett Stilman Anna is indulhat az Eb-n.

Nyíregyháza - A Berencsi testvérek mellett Stilman Anna is indulhat az Eb-n.

Sikerekben bővelkedő időszakon vannak túl a nyíregyházi Ezüstcsikó Karate Egyesület kyokushin karatékái. Berencsi Csaba és Berencsi Tímea U21-es, Stilman Anna, Dobos Lili és Gagna Kitti U16-os Eb-kvalifikáción vettek részt Siklóson. Gagna Patrik a serdülők között mérettette meg magát.

A népes mezőnyben Berencsi Tímea formagyakorlatban második lett, testvére, Csaba (-75 kg) szintén második lett küzdelemben. Stilman Anna küzdelemben (-55 kg) a harmadik helyen zárt. Ezzel az eredménnyel mindhárman indulhatnak majd a november 23-i, budapesti Európa-bajnokságon.

Dobos Lili az ifjúságiak formagyakorlatában a negyedik, Gagna Kitti a hetedik helyen zárt, Gagna Patrik a népes serdülő mezőnyben, küzdelemben (-50 kg) harmadik lett.

Négy mérkőzésen nyert

Ezt követően közel négyszázan vettek részt Budapesten az utánpótláskorúak országos bajnokságán. Itt Berencsi Csaba (junior, -75 kg) négy küzdelméből az elsőt vazarival, második és harmadik küzdelmét ipponnal nyerte. A döntőben, két hosszabbítás után 4–1-re nyert, és szerzett bajnoki címet. Stilman Anna (ifi, – 60 kg) a legjobb nyolcban végzett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!