Sport

2018.11.19. 10:37

Szpari - Bence már szeretne labdába rúgni

Nyíregyháza - A Szpari támadója az őszi legjobb meccsén sérült meg korábbi csapata ellen.

Nyíregyháza - A Szpari támadója az őszi legjobb meccsén sérült meg korábbi csapata ellen.

Amennyire várhatta, olyannyira bánhatja is az őszi békéscsabaiak elleni bajnokit Gyurján Bence, a Nyíregyháza Spartacus huszonhat esztendős támadója. A focit a Nyírsuliban kezdő focista több mint tíz esztendeje az ország nyugati felében folytatta, Szombathelyen az élvonalban is bemutatkozott, majd Gyirmót következett. Két éve visszatért a Tiszántúlra, pontosabban Békéscsabára. Aztán nyáron a Szpariba igazolt.

A bőr is felszakadt a térdén

Október elején jött a korábbi, békési klubja elleni derbi, amelyet a Spartacus 6–3-ra megnyert. Gyurján Bencének sajnos az öröm mellett az ürömből is kijutott, hiszen megsérült.

– Rybánszky Lacival ütköztem, eltalálta a térdemet, ami lezsibbadt, és jó darabom felszakadt a bőr is – kezdte a beszélgetést Gyurján Bence. – Esztergályos doktor megvizsgált, készült MRI-felvétel és ez alapján kiderült, hogy részleges szakadás van a belső oldalsó, és elülső keresztszalagjaimban.

Nem kellett műteni

Szerencsére kiderült, hogy műtétre nincs szükség, a doktor úr pedig közölte, hogy a teljes felépülés legalább három hónapot vesz igénybe. Rövid ideig mankóztam, pár nap után már gyógytornászhoz jártam. Darabos Balázs erőnléti edzővel dolgozunk, a múlt héten már sprinteltem is. Hamarosan a labda is előkerülhet.

– A sérüléskor nagyon megijedtem, szerencsére a diagnózis kissé megnyugtatott. Egy sérülés sohasem jön jókor, nekem ez az első komolyabb.

Éppen akkor szenvedtem el, amikor jól játszva győztük le a csabaiakat. Nekem is jól ment, a csapat meg szerintem az ősz meccsét játszotta. Úgy érezem, a vártnál is jobban gyógyulok, de szerencsére vigyáznak rám, bár nagyon szeretnék már játszani, nem szabad siettetni az egészet. Nem vagyok türelmetlen, de nem könnyű, hiszen a többieket csak a lelátóról nézhetem – így Gyurján Bence.

Még négy őszi meccs

Valóban nehéz lehet, ám amit meg kell adni a térdnek, azt meg kell adni. Az december derekán véget érő őszi szezonból már csak négy forduló van hátra. Ezt még ki kell bírnia Bencének meccs nélkül, aztán egy jó alapozás után tavasszal már az övé lehet a pálya…

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!