Sport

2018.12.17. 16:31

Akit a benzin gőze megcsapott

Máriapócs - Már az első versenyén is dobogóra állhatott; Máriapócson minden futamot megnyert.

Máriapócs - Már az első versenyén is dobogóra állhatott; Máriapócson minden futamot megnyert.

Az idei év máriapócsi amatőr gokartverseny gyermek kategóriájának győztese a 80 köbcentisek között Kurbely Marcell lett. Nem esett messze az alma a fájától, szokták mondani, hiszen édesapja a kétezres évek elején ralikrosszban versenyzett és ért el szép eredményeket.

Először csak nézte

Marcell először nézőként találkozott a sportággal, Máriapócson a RabócsiRingen kedvet is kapott, hogy kipróbálja. Hogy érzéke is van hozzá, az már az első versenyén bebizonyosodott, harmadik helyen kormányozta át járgányát a célvonalon. A folytatás még fényesebbre sikerült, tavaly a máriapócsi bajnokságot megnyerte gyermekkategóriában, az idén pedig minden futamon első helyen végezve védte meg bajnoki címét. A nyíregyházi Gárdonyi Géza Általános Iskola ötödik osztályos tanulója amellett, hogy a negyedik osztályt kitűnő eredménnyel végezte, ebben a szezonban is remekül szerepelt, a máriapócsi sikerek mellett az országos Gokart Talent Cup Micromax amatőr kategóriában az élen végzett, a Magyar Gokart Szövetség rendezésében a Calivita-kupában bronzérmet szerzett úgy, hogy a sorozat két versenyén nem is indult.

– Versenygépem Kosmic típusú Micromax, amely 125 köbcentis Rotax-motorral fut és 2o lóerős – büszkélkedett autójával az ifjú gokartos. – A Kun Motorsport színeiben versenyzek, csapatvezetőm Kun József, aki egyben edzőm is, a másik trénerem pedig a gokart bajnok Kun Norbert – mutatja be segítőit Kurbely Marcell.

Megvédené címeit

Tervei között szerepel, hogy jövőre megvédje máriapócsi és a Talent Cup Micromax bajnoki címét, valamint a Calivita-sorozatban is szeretné fényesebbre cserélni idei bronzérmét.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e esetleg más kategóriát, osztályt kipróbálni, határozott nemmel válaszolt, mert nagyon megszerette és fekszik is neki a gokart. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő, a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher és a sorozat ötszörös bajnoka, Lewis Hamilton is gokarttal kezdte pályafutását…

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!