Sport

2018.12.05. 10:28

Fatum–Nyíregyháza - Az agresszív nyitás a siker alapja

Nyíregyháza - A CEV-kupa: A Düdingen elleni visszavágón ­szükség lesz a nyíregyházi közönség buzdítására.

Nyíregyháza - A CEV-kupa: A Düdingen elleni visszavágón ­szükség lesz a nyíregyházi közönség buzdítására.

Két meccs, két esély, kétszer maximum, kétszer kifogástalan koncentrálás. A női röplabda CEV–kupában a Fatum–Nyíregyháza biztatóan kezdte a párviadalt a svájci élvonal másodikja, a TSV Düdingen otthonában. Miként arról beszámoltunk, egy hete a mieink nyertek 3:1–re, ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

Ám a küszöbön csak úgy lehet átlépni, ha a maximálisan odateszik majd magukat a mieink, mert a szerda esti egy másik meccs lesz. Ezen még mindkét csapatnak nyitva a továbblépéshez vezető kapu, igaz a nyíregyháziak játszanak az otthonukat jelentő Continental Arénában. Ám azt nem szabad elfeledni, hogy bár az első meccset a Fatum nyerte a hazaiak is ugyanúgy 93 pontot értek el, a pontok számát tekintve tehát döntetlen volt a végeredmény.

Kétarcúan játszottak

– A svájci mérkőzésen mindét csapat a kétarcúságát mutatta be – kezdte érdeklődésünkre Hollósy László, a Fatum–Nyíregyháza vezetőedzője. – Volt amikor mi játszottunk zseniálisan és sikerült nyomás alatt tartani a hazaiakat, voltak olyan időszakok, amikor ez éppen fordítva volt. Továbbra is azt mondom, hogy két hasonló képességű csapatról beszélhetünk a meccsen nüanszok dönthetnek. Nyilván az előny most nálunk van, ám ez nem egy előre lefutott derbi. Nagyon oda kell tennünk magunkat szerdán este. Miként Svájcban, most is minden pont­ért meg kell majd küzdenünk.

A kinti meccsen az ellenfélnél Danielle Harbin, az amerikai feladó–átló volt a legeredményesebb 29 pontjával. Miként a mieink szakmai stábja, a svájciaké is bizonyára alaposan kivesézte az ellenfél játékát, hogy minél hasznosabb információkhoz jusson.

– Horváth András és Oláh Levente kollégáimmal alaposan kielemeztük a mérkőzést, mind a két csapat játékát – válaszolta a felvetésre a nyíregyháziak mestere. – Minden bizonnyal ugyanezt megtették a svájciak is.– Azon is gondolkodunk, hogy mivel tudnak esetleg újat mutatni számunkra. Nekünk a legfontosabb az, hogy a nyitásainkkal tudjuk őket lassítani, mert nagyon gyorsan játszanak, főként a feladó–átlójuk volt demonstratív. Kulcskérdés, hogy a feladó–átlóikat és a centereiket mennyire tudjuk kikapcsolni a játékból. Amennyiben ez sikerül, akkor megfelelő mederben tudjuk tartani a mérkőzést. Az alap az agresszív nyitás.

Remek csapat a svájci

– Nagy szükségünk van a lelkes közönség támogatására, egy igazi katlanná kell varázsolni a Continental Arénát. Nélkülük ez nem megy, hiszen nem saját magunkért játszunk, hanem a nézőkért és a szponzorokért. Szeretnénk, ha teli torokból buzdítanának minket, mi pedig kiszolgálnánk őket – így Hollósy László

– Nagyon jó csapat a svájci, főleg az amerikai feladó–átlójuk és a centereik veszélyesek, őket kell semlegesíteni. Az első meccsen főként a jó nyitásainkkal voltunk sikeresek, szerdán este ebben hasonlót, vagy még jobbat kell nyújtanunk. Fejben maximálisan ott kell lennünk, és bízunk benne, hogy sokan fognak majd szurkolni nekünk, mert az erőt ad – vélekedett Tatja Matics a nyíregyháziak csapatkapitánya, aki az utóbbi meccseken fontos láncszeme volt az együttesnek

A svájciak már megérkeztek és kedden este edzést is tarthattak a Continental Arénában. Szerdán este hétkor kezdődik a visszavágó, amelyen valóban nagy segítséget adhat minél több és lelkes drukker.

A TSV Düdingen kerete

Mezszám, név Poszt Magasság (cm)/nemzetiség

2 Lehnen Becker center 187/brazil

3 Danielle Harbin feladó-átló 185/amerikai

4 Zora Widmer feladó 170/svájci

5 Thays Departi Libero 172/svájci

6 Brianna Beamish szélső ütő 180/kanadai

7 Francine Marx feladó-átló 185/svájci

8 Samira Sulser center 187/svájci

9 Kristel Marbach feladó 180/svájci

11 Sarina Brunner szélső ütő 178/svájci

13 Ines Granvorka szélső ütő 180/svájci

14 Mona Rottaris szélső ütő 180/svájci

16 Zoë Kressler feladó 180/svájci

17 Sabel Moffet center 183/amerikai

Szakmai stáb: Dario Bettello vezetőedző, Alfrad Roth másodedző, Michal Tarabcik másodedző

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!