Sport

2018.12.27. 11:55

Nyíregyházi KC - Új impulzusokra van szükség

Nyíregyháza - Hárman próbálják meg kihúzni a kátyúból a Nyíregyházi KC szekerét.

Nyíregyháza - Hárman próbálják meg kihúzni a kátyúból a Nyíregyházi KC szekerét.

A vártnál gyengébben, mindössze két győzelmet aratva az utolsó előtti helyen fejezte be az őszi idényt a Nyíregyházi KC NB I. B-s csapata.

Megfiatalított csapat

– A bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy az 5-8. hely megszerzését tűztük ki célul, erre azt gondolom, hogy reális volt az esélyünk és még most is az – kezdte a csalódást keltő félszezon értékelését Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója.

– Ennek az idénynek egy megfiatalított csapattal vágtunk neki, mert a Magyar Kézilabda Szövetségnek az volt a terve korábban, hogy összevonja az NB I. B keleti és nyugati bajnokságát. Aztán ezt a tervüket elvetették, így nem nyomott bennünket annyira a tét, ezért úgy gondoltuk, hogy helyi nevelésű fiatalok több szerepet kapnak majd az idei szezonban. Ez a keret alkalmas arra, hogy teljesítse a kitűzött célt, azonban olyan meccseket buktunk el hazai pályán közvetlen riválisaink ellen, amelyek nem voltak előre bekalkulálva. Gondolok itt a Debrecen és a Székács elleni vereségre, a Mizse KC, valamint a Balmazújváros elleni pontosztozkodásra, ez bizony hat pont, ami nagyon hiányzik és ezen mérkőzések egyike sem a bravúr kategóriába tartozott, hanem kötelező lett volna.

Kaplonyi visszatér

– Tizenkét pontot terveztünk az őszi szezonra, ha ezeket az előbb említett meccseket hoztuk volna, akkor az ötödik helyről várhattuk volna a tavaszi rajtot. Éppen ezért azt látjuk, hogy új impulzusokra van szüksége a társaságnak, ezért Bécsi Jánost Kaplonyi Zoltán váltja a kispadon, munkáját pedig Grandjean Gábor kapusedző fogja segíteni és én is aktívan részt veszek a munkában. Így hárman próbáljuk meg kihúzni a gödörből a csapat szekerét. Sajnos nem jöttek az eredmények és a játékosok kapcsolata sem volt optimális az edzővel, ez a két dolog sarkallt minket arra, hogy változtassunk. Köszönjük Bécsi János eddigi munkáját, aki játékosként és edzőként nagyon sokat tett Nyíregyháza kézilabdájáért, a továbbiakban a junior csapat munkáját fogja segíteni. Új trénerünk hosszú ideig játszott az élvonalban, így megfelelő tapasztalattal rendelkezik és az sem mellékes, hogy helyi kötődésű, ezért érzi annak a súlyát, hogy ilyen rosszul szerepelt a csapat, valamint ismeri a mi játékrendszerünket.

Nyolc-tíz edzőmérkőzés

– Dolgozunk a csapat megerősítésén, de a téli időszakban nehéz játékost igazolni, két- három emberrel tárgyalunk, de a komoly átalakítást csak nyáron tudjuk elvégezni. Elsősorban továbbra is nyíregyházi fiatalokra szeretnénk építeni a csapatot, ezért a felkészülési időszakban velünk fog edzeni Bod Péter, Horváth Bendegúz, Fórizs Roland, Tamás Levente és Fábián Vince, az ő integrálásuk, csapatba illesztésük most az elsődleges feladatunk. Felkészülésünket január elején kezdjük, terveink között nyolc-tíz edzőmérkőzés szerepel, első bajnoki találkozónkat február közepén riválisunk, a Debrecen ellen játsszuk, addigra olyan állapotba kell kerülnünk, hogy valós nyerési esélyünk legyen – mondta Varga Zsolt szakmai igazgató. BB

Az NyKC számokban

Őszi végeredmény

11. 11 2 2 7 261–282 6

Hazai pályán

6 1 2 3 151–156 4

Idegenben

5 1 – 4 110–125 2

Házi góllövőlista

55 gól: Gubó Alex. 47 gól: Varga László. 46 gól: Szűcs Balázs. 37 gól: Kurbely László. 17 gól: Bor Márk. 13 gól: Horváth Bendegúz. 8 gól: Boda Tamás. 7 gól: Takács Zalán. 3 gól: Mihályi Béla, Tamás Levente. 1 gól: Czeglédi Péter, Csikós Patrik, Fórizs Roland, Gadnai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!