Sport

2019.01.25. 12:36

Két városban több mint negyven mérkőzés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A határon túli együttesek hasonló játékerőt képviselnek, ezért nagy csata várható.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A határon túli együttesek hasonló játékerőt képviselnek, ezért nagy csata várható.

Negyedik alkalommal rendezik meg megyénkben a HUN-IOR Kupa utánpótlás kézilabdatornát. Határon túlról is érkeznek együttesek az ország egyik legrangosabb utánpótlásversenyére. A mérkőzéseknek Kisvárda és Nyíregyháza ad otthont. Csütörtökön erről tájékoztatta a sajtó képviselőit a megyei kézilabda-szövetség elnöke, dr. Tordai Ilona.

Négy megyei csapat indul

Néhány éve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezik az egyik legrangosabb nemzetközi utánpótlás kézilabdatornát. A 4. HUN-IOR Kupára a hazai legjobbak mellett Romániából, Ukrajnából és Szlovákiából is érkezik együttes. A 25 nevezett csapat közül 12 határon túli. Több mint félezer ifjú kézilabdás érkezik hétvégén a megyénkbe, a találkozókat pedig több korosztályban rendezik, ami az együttesek felkészülését segítheti.

– A versenynaptárba igyekszünk úgy beilleszteni a tornát, hogy a csapatoknak jó felkészülési lehetőséget nyújtson. A határon túli együttesek hasonló játékerőt képviselnek, így nagy küzdelmek és izgalmas mérkőzések várhatók – mondta dr. Tordai Ilona, a megyei kézilabda-szövetség elnöke.

Megyénkbeli csapatok közül a Kisvárda, a Nyíregyházi SC, a Kölcsey DSE mellett a Fehérgyarmat indul. A kupa az együttesek mellett a sípmestereknek is remek felkészülési lehetőség, több mint negyven nemzetközi találkozón szerezhetnek rutint. A helyosztó mérkőzéseket, illetve a döntőt a lányoknál és a fiúknál is Kisvárdán rendezik a Városi Sportcsarnokban vasárnap 10 órától.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!