Sport

2019.01.17. 17:20

Külföldön is játszanak meccset

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Valahol a hó nyerte az első csatát, de még időben kezdődik a felkészülés.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Valahol a hó nyerte az első csatát, de még időben kezdődik a felkészülés.

Szerdán már bemutattuk öt csapat téli programját a megyei első osztályból, most újabb együttesek edzői osztották meg velünk a felkészülés menetét.

– A múlt héten kezdtük meg a felkészülést – mondta el érdeklődésünkre Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője. – A tavaszi szezonra heti három edzéssel készülünk saját felújított műfüves pályánkon. A tréningek mellett természetesen felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban, ezeket az időjárás függvényében fogjuk leszervezni. Ezen kívül részt veszünk a műfüves nagypályás tornán is.

– Jelenleg a csapat felének vezénylek foglalkozásokat kedden, szerdán és pénteken, hétvégente edzőmérkőzéseket játszunk majd – kezdte Csík Tibor, a csengeriek mestere. – A társaság másik fele a helyi NB II.-es futsalcsapat tagjaként játszik hétről-hétre mérkőzéseket, három ukrán játékosom pedig szintén futsalozik Beregszászon. Mi is részt veszünk a műfüves nagypályás tornán és többször meg fogunk mérkőzni a Szatmárnémetivel is. Szeretnénk megerősíteni a csapatunkat, több játékossal is tárgyalásban vagyunk, de konkrétumokkal még nem szolgálhatok.

Közel a megegyezéshez

– Mi is a múlt héttől dolgozunk, Biriben a műfüves pályán kezdetben heti öt alkalommal edzünk, amelyet később heti három tréningre és két felkészülési mérkőzésre váltunk – mondta Mirgai László, a Balkány trénere. – Ez utóbbiból kilenc szerepel a tervek között, ezenkívül két napot fogunk eltölteni Szlovákiában, ahol egy helyi harmadosztályú csapat ellen lépünk majd pályára, de emellett indultunk a Nyírerdő Kupán is. Két játékost szeretnénk igazolni, közel állunk a megegyezéshez, de neveket még nem mondhatok.

A csütörtökből nem enged

– Kedden akartuk kezdeni az edzéseket, de túl havas, latyakos, használhatatlan a pályánk – fejtette ki a mátészalkaiak edzője, Tempfli Imre. – Csütörtökön mindenképpen edzünk, akármilyen időjárás lesz, egyébként a legtöbben játszottak teremtornákon. Heti háromszor tréningezünk, plusz hétvégente meccs. Indulunk a nagypályás műfüves tornán, továbbá egy román harmadosztályú gárdához utazunk, valamint egy nagykárolyi megye egyes csapattal és a Vásárosnaménnyal tervezünk játszani.

Játékosmozgás

Baktalórántháza. Érkező: Hajdú Gergő (Levelek). Távozó: Balogh Zsolt (Levelek), Bökönyi Levente (?), Fekete István (?)

Balkány. Érkező: -. Távozó: Molnár Ferenc (visszavonult).

Csenger. Érkező: -. Távozó: Szegedi Gergő (Tiszavasvári).

Mátészalka. Érkezők: Botos Dániel, Botos Sándor. Távozó: Ozsváth Szabolcs.

BB, MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!