Sport

2019.02.25. 12:53

Amikor lehet, odacsapnak a Kék Cápák

Nyíregyháza - A Blue Sharks egy pillanatnyi esélyt sem adott a Bonyhádnak.

Nyíregyháza - A Blue Sharks egy pillanatnyi esélyt sem adott a Bonyhádnak.

A férfi NB I./B előző fordulójában a nyíregyháziak a várakozásoknak megfelelően győztek a sereghajtó Bonyhád otthonában, ám ilyen megdöbbentő kezdésre talán senki nem számított. A Cápák pillanatok alatt tíz pont feletti különbséget harcoltak ki, ami a második negyedben harminc fölé nőtt, elképesztő dobóformával már a nagyszünetre 71 pontot pakoltak fel a táblára, majd 111–80-ra nyertek.

Komolyan vették a meccset

– Az volt a lényeg, hogy jól kezdjük a mérkőzést – kezdte értékelését Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Tudtuk, ha kellőképpen komolyan vesszük a meccset, akkor az első félidőben eldönthetjük. A fiúk lelkesen, jó hangulatban, görcs nélkül játszottak, már az első negyedben látszott, ki fogja megnyerni a mérkőzést. Ahogy a hazai találkozónkon (86–46 – a szerk.), úgy most is kijött a különbség a két csapat között. Elmondtuk a csapatnak, hogy nincs mese, az elején le kell futni őket. A védekezésünk is jól működött az első félidőben, emiatt könnyű kosarakat szerezhettünk lerohanásból, ugyanakkor távolról is nagyon jól dobtunk.

Mindenki játszott

A Blue Sharksnál mindenki pályára lépett, a játékpercek jól eloszlottak, és a fiatalok is éltek a lehetőséggel, a statisztikák alapján például Mokánszki Máté nyújtotta a legjobb összteljesítményt.

– Azt szerettük volna, hogy így alakuljon a mérkőzés – folytatta a tréner. – Mike a harmadik negyed közepétől nem is játszott, a fiatalok viszont sok lehetőséget kaphattak. Külön öröm, hogy Mokánszki Máté és Sitku Marci is egyre jobban megmutatja, hogy lehet rájuk számítani. Új figurát is tudtunk gyakorolni, illetve mindenki pályára került. Úgy néz ki, a csapat formája még mindig javul. Most már az jellemző, hogy amikor oda lehet csapni, akkor azt meg is tesszük, korábban nem volt ez így. Bonyhádon például tavaly ki is kaptunk. Most ezt a meccset jó játékkal hoztuk, gratulálok a fiúknak.

A Cápák a következő meccsüket szerdán 16.30-kor, hazai pályán játsszák a pécsi fiatalok ellen.

MK


[related-post post_id="4151806"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!