Sport

2019.02.01. 12:32

Fatum-Nyíregyháza - Úgy kezdtek, ahogyan azt kellett

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza magabiztosan jutott a Magyar Kupa fináléjába.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza magabiztosan jutott a Magyar Kupa fináléjába.

Azt ajtót kinyitották, beléptek, de ez még csak a kezdet. Szerda este bebiztosította a helyét a Magyar Kupa döntőjében a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapat. Ez dicséretes, de azért nem egy nagy meglepetés, hiszen a címvédőről van szó. Az is kiderült, hogy miként az előző kiírásban, ismét a Békéscsaba lesz a mieink ellenfele, hiszen a békésiek 3:0-ra győzték le a Vasast.

Fegyelmezetten, koncentráltan

Térjünk vissza a mieinkhez, akik szintén szettvesztés nélkül léptek túl a jászberényieken. Két győzelemmel, hiszen az elődöntő első meccsét is a Fatum nyerte 3:1-re. A Continental Aréna-beli visszavágó első szettje igen nyomatékosító volt. A házigazda jelezte, hogy itt nem teremhet babér a vendégeknek, akiknek mindössze öt pontot engedélyeztek. A második és a harmadik szettben már levegőhöz jutottak a jászberényiek, de meglepetést nem tudtak okozni. A záró etapban a hazaiaknál cserejátékosok kaptak lehetőséget, és bár a hajrá kezdetekor előnyben voltak a berényiek (16:20, 19:21), végül fordítottak a mieink.

– Örülök annak, hogy az első szettben a lányoknak sikerült bizonyítaniuk azt, amiről egész héten beszéltünk – indította a mérkőzés értékelését Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Fegyelmezetten és koncentráltan álltak oda, és úgy vélem, elég demonstratív volt ez a játékrész. A második szettben már lanyhult a figyelem, ám ekkor is bele tudtuk tenni azt a meccsbe, amit bele kellett ahhoz, hogy megnyerjük, és ezzel biztosítsuk a helyünket a kupadöntőben.

Úsztak a mély vízben

– A harmadik játszmában már azok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. Ők is megtették, amit kellett, kifejezetten öröm számomra Tóth Dalma teljesítménye, és az, hogy a játékosok bizonyították, számíthatok rájuk. A mély vízbe bedobva is jó teljesítményt nyújtottak, és ez a jövőre nézve biztató.

A Magyra Kupa fináléja február 17-én lesz Érden és ismét a Békéscsaba lesz az ellenfél. Az új edző irányította békésiekkel már hétfőn találkoznak a mieink, a bajnokság újabb körében, a Continental Arénában.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!