Sport

2019.02.15. 15:07

Kosárlabda Hepp-kupa – Nagyot küzdve ismét döntőzik a Blue Sharks

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks izgalmas mérkőzésen győzte le a Honvédot a Hepp-kupa elődöntőjében.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks izgalmas mérkőzésen győzte le a Honvédot a Hepp-kupa elődöntőjében.

A nyíregyházi kosarasok csütörtök este megérkeztek Győrbe, belenéztek a Magyar Kupa utolsó negyeddöntőjébe, így egy kicsit szokhatták a légkörét a BL-győztes ETO otthonául is szolgáló Audi Arénának. Többeknek persze ismerős lehetett már az impozáns csarnok, hiszen két évvel ezelőtt itt szereztek bronzérmet a Hepp-kupában.

A Cápák nem is mozogtak megilletődötten a Honvéd elleni elődöntőben, Bus Iván kezdésként berámolt egy hármast, de Michael Harmonnak sem kellett sokáig ismerkednie a gyűrűvel, ketten együtt 10-0-s előnyhöz juttatták csapatukat. Később csatlakozott be a játékba a sérült Tóth Gergely, aki húzta ugyan a lábát, de többször így is megoldhatatlan feladat elé állította a budapestieket.

Az első negyed kiváló védekezése után pontzáport hozott a második játékrész, amiből a Honvéd jött ki jobban. Váltakozva behullott négy nyíregyházi és három fővárosi hárompontos, a folytatásban azonban a Honvéd átrohant a Blue Sharkson.

A második félidő is így folytatódott, két triplával és egy nagy zsákolással először vezetett a Honvéd. A bajt tovább fokozta, hogy Czinger Zoltán a 24. percben kipontozódott, Siska János onnantól percekig nem is tudott igazi magasembert játszatni.

A záró etapban már nem engedték el egymást a csapatok. A nyíregyháziak újra megtalálták a jó védekezésüket és látszott, nagyon akarják a döntőt. Bus, valamint Harmon elöl és hátul is fontos megmozdulásokkal segítette a csapatát, az utolsó percbe azonban így is csak hárompontos előnnyel mehettek bele a Blue Sharks. Fél perccel a vége előtt Sitku Márton lehetetlennek tűnő helyzetből dobott be egy középtávolit, amire nem tudott már válaszolni a Honvéd, így a Cápák a tavalyihoz hasonlóan ismét döntőzhetnek.

A Blue Sharks szombaton a Baját legyőző Veszprémmel küzdhet meg az elsőségért.

Kosárlabda: Hepp-kupa, elődöntő

Budapesti Honvéd-Nyíregyháza Blue Sharks 72-77 (12-21, 27-21, 19-17, 14-18)

Győr, Audi Aréna, v.: Kulcsár, Horváth, Szalai.

Blue Sharks: Bus 17/9, Harmon 26/9, Mokánszki, Bazsó 9/3, Czinger. Csere: Fazekas, Czura 7/3, Tóth 6, Sitku M. 12/6. Vezetőedző: Siska János.

Mesterszemmel

Siska János: - Igazi kupadöntőre jellemző, taktikus mérkőzés volt, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Nagyon hullámzott a teljesítményünk, voltak sérültjeink, akiket folyamatosan kellett cserélgetni, főleg center poszton. Gratulálok a fiúknak, akik nagyot küzdöttek és örülök, hogy bent vagyunk ismét a döntőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!