Sport

2019.02.13. 11:09

Sikeres bemutatkozás a Budakalász ellen

Nyíregyháza - Három góllal tette le névjegyét az első osztályban a Nyíregyházáról indult Szuharev Lev.

Nyíregyháza - Három góllal tette le névjegyét az első osztályban a Nyíregyházáról indult Szuharev Lev.

A Telekom Veszprém felnőtt csapatában kedd este bemutatkozhatott Szuharev Lev, s a 19 éves balkezes átlövő nyomban három góllal tette le névjegyét a Budakalász ellen 36-17-re megnyert mérkőzésen. Hogy ez miért érdekes? Azért, mert Lev Nyíregyházán született, az akkor még Nyírsuliként működő sportiskolában tanulta a sportág alapjait: Takács Sándor adott kézilabdát a kezébe, majd Halász Levente, Tarnavölgyi Gergely és Hanufer Sándor edzette a tehetséges játékost. A jelek szerint a nyíregyházi szakemberek nem végezték rosszul a dolgukat, ugyanis 2014-ben lecsapott rá a Veszprém.

Sikeres debütálás

- Voltam egy kiválasztó edzésen, ami után kaptam az e-mailt, hogy számítanának rám. Nem sokat gondolkodtam a felkérésen: Nyíregyházán nem volt első osztályú csapat, ráadásul nagy kihívásként tekintettem a lehetőségre. Eddig úgy tűnik, jól döntöttem – mondta lapunknak a Budakalász elleni debütálás után Szuharev Lev, aki amellett, hogy a királynék városában pattogtatja a labdát (hétről hétre az NB I./B-ben lép pályára a veszprémi ifikkel), stabil tagja a magyar ifjúsági válogatottnak is. - A múlt héten szóltak, hogy a David Davis edzette felnőtt kerettel készülhetek, majd a hét vége felé tudtam meg, hogy a keretben leszek. Érdekes, a meccs előtt a szokottnál nem izgultam jobban – mondta a balkezes átlövő, aki leginkább a távoli zónából veszélyes. Hozzátette: a veszprémi sztárok barátságosan fogadták (főként Mahé, Lékai és Nagy László), segítettek neki az új mozgások elsajátításában, bár, mint azt Lev lapunknak elmondta: a játékrendszer alapjai ugyanazok, mint az NB I./B-s csapatban.

- A debütálásomnak természetesen súlyos következményei lesznek, egy láda sört be kell vinnem az öltözőbe, de hát, édes ez a teher - mondta Lev, akinek sok ideje nem volt ünnepelni, ugyanis a budakalászi premier másnapján már a magyar ifjúsági válogatott mezét kellett magára öltenie Balatonbogláron, ugyanis felkészülési meccset játszottak Románia ellen.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!