Sport

2019.02.15. 12:33

Tölgyes éremre esélyes

Nyírbátor - Fontos ranglistapontokat kell megvédenie Csehországban.

Nyírbátor - Fontos ranglistapontokat kell megvédenie Csehországban.

Tizenhét magyar résztvevővel rendezik meg szerdától a cseh nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságot Hodonínban. A viadalon a serdülők mezőnyében Tölgyes Dorottya, a Nyírbátori ASE versenyzője kiemelt.

A főtáblán kezd

– Népes mezőny gyűlt össze a hagyományos cseh utánpótlástornán, a legjobb román, francia és japán játékosok mellett minden ország igyekszik a korosztálya legjobbjaival részt venni – fogalmazott Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője.

– A tavalyi jó szereplésnek köszönhetően Dorottyának fontos ranglistapontokat kell megvédeni, és erre minden esélye meg is van. Eddigi nemzetközi eredményeinek köszönhetően egyéniben hatodikként emelték ki a szervezők, ez az jelenti, hogy nem kell részt vennie a csoportküzdelmekben, hanem egyből a főtáblán kezdheti meg a versenyt vasárnap. A japánok a fő esélyesek, de egy jó sorsolással szép eredményt érhet el Dodó – reménykedett a szakvezető.

– Párosban a walesi, anyai részről kínai Anna Hursey-vel az oldalán a negyedik kiemeltként vágnak neki a versenynek, az egyénihez hasonlóan szintén a főtáblán kezdenek.

– Csapatban Adamik Csengével már sokszor bizonyítottak, tavaly novemberben ezüstérmet szereztek a hölgyek csapatversenyében a szlovák serdülő nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon. Ezen a versenyen is kiemeltek, és bizony éremesélyesek.

– Összességében egyéniben a legjobb nyolc közé, párosban és csapatban pedig a legjobb négy közé várjuk Dorottyát – mondta végül Csekő Sándor.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!