Sport

2019.03.11. 07:14

Gigászi küzdelemben veszített Marci

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező mindent kiadott magából a Wawrinka elleni drámai meccsen.

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező mindent kiadott magából a Wawrinka elleni drámai meccsen.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban a 3-as pályán kezdte első kiemeltként meccsét rangos versenyen Fucsovics Márton. A nyíregyházi teniszező a világranglista 29. helyezettjeként a svájci Stan Wawrinka (40.) ellen játszotta egyesét Indian Welss-ben az ATP 1000-es keménypályás tornán. Jól kezdett Marci és 1:1-es és 3:3-at követően elvette a svájci adogatójátékét. Sajnos ellenfele azonnal ugyanezt tette, így jutottak el 4:4 ig. Utána a svájci hozta szerváit, majd harmadszor is elvette a riválisáét és ezzel ötvenhárom perc alatt 6:4-re nyerte a szettet.

A folytatás izzasztó, egy óra tizenhárom perces csatát hozott. Brékelés nélkül jutottak el 4:4-ig, amikor Marci elvette Wawrinka szervajátékát, majd elveszítette sajátját. Szerencsére a lépéselőnye megmaradt, így 6:6 után jött a rövidítés. Ezt izgalmas labdamenetek után 7-5-re nyerte az időnként parádésan játszó Fucsovics és egyenlített.

A harmadik szett nyolcvan perce bővelkedett izgalmas labdamenetekben, ráadásul Wawrinka azonnal brékelt, ami Marcinak csak 4:5 után sikerült úgy, hogy közben három mérkőzéslabdát is hárított. Sajnos miként a meccs során mindig, Wawrinka azonnal visszabrékelt. A drámai utolsó játékban Marcinak négyszer volt labdája az egyenlítéshez, ám a rutinos svájci mindannyiszor visszaverte a támadásait. A második meccslabdánál Marci átemelése hosszúra sikeredett ez pedig a három óra huszonhat perces meccs végét jelentette. Ezzel kettejük különmérkőzésében 3-1-re vezet a svájci, aki a következő körben honfitársa, Roger Federer (4.) ellen folytathatja.

- Nem tudom, mit mondhatnék most. Itt ülök a jeges vízben egy három és fél órás csata után. Stan Wawrinka ellen hárítottam négy meccslabdát és mindent kiadtam magamból, ami ma bennem volt. Nem sok hiányzott, harcoltam minden pontért. Megyek tovább, a következő állomás Miami -  írta Marci közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!