Sport

2019.03.25. 12:18

Jól sikerült a Szpari-szurkoló megsegítésére rendezett focigála

Nyíregyháza - Ennyi válogatott focista még nem volt a Continental Arénában, de még a korábban másként hívott bujtosi csarnokban sem. Jöttek és fociztak egy nemes ügyért, Tomek Zoltán megsegítéséért.

Nyíregyháza - Ennyi válogatott focista még nem volt a Continental Arénában, de még a korábban másként hívott bujtosi csarnokban sem. Jöttek és fociztak egy nemes ügyért, Tomek Zoltán megsegítéséért.

A Szpari szurkolója leukémiás, a gyógykezelésének támogatásáért szervezték a jótékonysági gálát. Délután háromkor nyitották meg a kapukat.

Nemzetközi meccs is volt

Első felvonásként a Szpari szurkolói és a testvérklubjuk, a lengyel Resovia Rzeszów drukkerei léptek pályára, és a mieink nyertek.

És jöttek a gála főszereplői, az öregfiúk-válogatott tagjai és a Szpari egykori focistái. A címeres mezt egykoron felhúzók komoly szakmai stábbal érkeztek, a bemutatásukkor mindenki nagy tapsot kapott. Főként Menotti, azaz Temesvári Miklós és Herédi Attila, akik egykoron a Szpari kispadján ültek. A Spartacus egykori játékosait sem kellett bemutatni a publikumnak, köztük volt például az aradi klub vezetője, Codru Gradinariu is. A kapusok közül nagy tapsot kapott az egyik oldalon Csank János, a másikon a nyolcvanadik szülinapját ünneplő Har­gitai János, akinek a szervezők tortával kedveskedtek.

Aztán elindult a ­meccs, amelyen a legkevésbé az eredmény volt a fontos. Volt miért tapsolni a mintegy ezer nézőnek, nem fukarkodtak a gólokkal a felek. Bombagólokban, ravaszdi megoldásokban gazdag kétszer huszonöt perc után döntetlen lett a vége, pedig nem állapodtak meg benne a felek.

Gulácsi videón üzent

A tombolasorsolás győztesei értékes ereklyékkel, dedikált mezekkel és labdákkal gazdagodhattak. Az óriáskivetítőn Gulácsi Péter, a jelenlegi válogatott cerberusa videóüzenetben bátorította Tomek Zolit, aki elcsukló hangon mondott köszönetet mindazoknak, akik eljöttek, akik támogatták, és szorítanak érte a nagy meccsen.

– A legfontosabb talán az, hogy ha segítünk, akkor azt teljes szívünkből tesszük. Ez a nap erről szól, mindannyiunk nevében nagyon sok erőt kívánunk Zolinak – summázott véleményt Gellei Imre, az öregfiúk válogatottjának vezetője, aki a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatása mellett egy emléklapot is átadott Tomek Zoltánnak.

Az egykoron a Szpariban is játszó, tavaly elhunyt Lázár Bence édesanyja levelet küldött, amit Dankó László műsorvezető felolvasott. Ebben kitartást kívánt Zolinak, és a Soha ne add fel Lázár Bence Emlékalapítvány támogatásáról is biztosította.

A meccs után autogramot lehetett kérni a volt és jelenleg is játszó focistáktól, készültek a szelfik, majd falatozás mellet jöttek a sztorizások is. Jó volt részese lenni ennek a gálának, amiért köszönet mindenkinek, főkét a szervezőknek, dr. Sarkadi Tibornak és Zoltánnak, Rudolf Gergelynek, Szmollár Tamásnak és még sokaknak. És zúgott: Tomek Zoli, Tomek Zoli, kitartás!

ML


Labdarúgás: Jótékonysági gála

Öregfiúk-válogatott–Szpari öregfiúk 12–12 (6–5)

Öregfiúk válogatottja: Csank János, Disztl Péter, Gelei József – Telek András, Mészöly Géza, Mracskó Mihály, Wukovics László, Rudolf Gergely, Bodnár László, Rab Tibor, Sallói István, Kerekes Zsombor, Dombi Tibor, dr. Borbély Zoltán, Nagy II. János, Szélesi Zoltán, Keresztúri András, Herédi Attila, Ladinszky Attila, Sándor Tamás, Böőr Zoltán. Szakmai stáb: Temesvári Miklós, Gellei Imre, Csiki Károly, Sípos Jenő, Bazsánt József, Koltai Zoltán, dr. Kovács Gergely, Holdampf Sándor.

Szpari öregfiúk: Hargitai János, Ovszijenko Vlagyimir – Szatke Zoltán, Márton István, Lelt József, Göncz Bertalan, Bajzát Péter, Czipf Zoltán, Kondora József, Nagy Sándor, Novák János, Törtei Tamás, Codru Gradinariu. Szakmai stáb: Kovács János, Zajcz István, Zákány László.

Gól: Rudolf 3, Wukovics, Dombi, Kerekes 2-2, Telek, Dombi, Szélesi, illetve Bajzát 4, Törtei 3, Márton 2, Nagy S., Czipf, Novák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!