Sport

2019.03.27. 09:10

Már nagyon várják az áprilisi startot nagyhalászi oválon!

Nagyhalász - Lengyel motorosok is edzettek a halászi oválon, áprilisban itt kezdődik a magyar bajnokság.

Nagyhalász - Lengyel motorosok is edzettek a halászi oválon, áprilisban itt kezdődik a magyar bajnokság.

Már nem sokat kell aludniuk a salakmotorozás kedvelőinek, hamarosan indul a szezon a hazai pályákon. A nyitány a Nagyhalászi Speedway Ringen lesz, mégpedig a háromfordulós országos egyéni bajnokág rajtján.

Három hazai helyszínen várják majd a szurkolókat, hiszen Debrecen és Vasad is rendez majd versenyeket. Nagyhalászban a legnagyobb durranás a felnőtt Európa-bajnokság challenge viadala lesz. Hasonlóan nívós körözést ígér az U21–es Európa-bajnokság elődöntője.

A honi szövetség legújabb sorozatának, a MAMS Kupának is lesz egy futama a halászi oválon, illetve még egy nemzetközi megmérettetés, a MACEC Kupa fordulója – ennek még nincs meg az időpontja.

A halászi pályán hétvégenként már felbőgnek a motorok, szórják a salakot, a versenyzők készülnek a szezonra.

Infrastrukturális fejlesztés

Múlt vasárnap az ismert vezető, Janusz Slaczka irányításával hat lengyel motoros (Dawid Lampart, Viktor Lampart, Dawid Rempala, Oskar Bobert, Patryk Zielinski és Alexander Rigolecz) húzta a gázt. Az a tény, hogy a kontinens elitjébe tartozó lengyelek Nagyhalászba járnak tréningezi, azt jelenti, hogy jegyzett ovál a halászi.

– Az infrastrukturális fejlesztésekkel a terveknek megfelelően haladunk, a lelátók egy részére tető kerül, hogy még komfortosabban szurkolhassanak majd az érdeklődők. Természetesen mi is készülünk a szezonra, hiszen a nemzetközi szövetség szigorú előírásainak meg kell felelnünk – tájékoztatta lapunkat Albók József, a nagyhalászi pálya tulajdonosa, a klub elnöke.

Albók József arról is beszámolt, hogy az ukrán Andrej Kobrin és a bolgár Milen Manev az idén magyar licensszel a nagyhalászi klub versenyzői lesznek, miként Bárányos Márk és Fazekas Dennis. Az is lehet, hogy lesznek újabb társaik is.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!