Sport

2019.03.20. 12:28

Nagy dobásra készülnek a csengeri dartsosok

Csenger - Az ország legkeletibb és legfiatalabb darts­klubja várja a sportág szerelmeseit.

Csenger - Az ország legkeletibb és legfiatalabb darts­klubja várja a sportág szerelmeseit.

Ha Csenger és sport, akkor futsal. Az elmúlt években letette a névjegyét a csapat a honi másodosztályban, és a szurkolóknak, valamint az együttesnek köszönhetően fellegvár emelkedett a határ menti városban. Remélhetőleg a jövőben is stabilan áll tovább, a döntéshozók díjazzák a benne tevékenykedők áldozatos igyekezetét. Újabban egy másik, a tévéközvetítések által felkapott sportág bontogatja a szárnyait Csengerben: a darts.

Nyílt edzés

A Makovecz Imre Általános Iskola Kossuth utcai épületében tartotta első rendezvényét Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfiatalabb darts­klubja, a Sniper Darts Club. Az ünnepélyes megnyitót nyílt edzés követte.

– Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, Forján Zsolt polgármesternek és a Petőfi Diák és Szabadidő Sportegyesületnek az eszközök beszerzéséhez és a klub elindításához nyújtott támogatásukért. Szintén hálásak vagyunk a Makovecz Imre Általános Iskola vezetésének, Kazamér Tibor igazgatónak, hogy az ügy mellé álltak, és rendelkezésre bocsátották az edzésekhez szükséges termet – említette Birtalan ­Attila, a klub alapítója. Kiemelte még a Sakk-Asz-Ten-Bo (sakk, ­asztalitenisz, tenisz, bowling) Egyesületet és annak elnökét, Katona Mihályt, akinek ­közbenjárására a klub az egyesület égisze alatt, annak új szakosztályaként kezd­heti meg működését az ország ­legkeletibb dartsklubjaként.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!