Sport

2019.03.07. 12:52

Ricsi szeretne dobogóra állni Vlagyikavkazban

Nyíregyháza - Nagy Lajos tanítványa is ott van az U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - Nagy Lajos tanítványa is ott van az U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon.

A kontinens legjobb U22-es ökölvívói péntektől lépnek szorítóba Vlagyikavkazban. A több mint háromszázezres orosz város a grúz határhoz közel, a Kaukázus lábánál fekszik a Tyerek folyó két partján.

Észak-Oszétia fővárosa ad otthont a korosztály Európa-bajnokságának, amelyen a magyar színeket nyolc férfi és két női versenyző képviseli. Kovács Richárd (64 kg), az ­NYVSC-Big Boxing kiválóságának mestere, Nagy Lajos is tagja az edzői stábnak.

Az elmúlt napokban Tatán készült a válogatott, csütörtökön hajnalban szálltak repülőre, és indultak a verseny helyszínére.

Sok függ a sorsolástól

– Jó állapotban van Ricsi, a felkészülés jól sikerült, bízom benne, hogy ezt a verseny után is elmondhatjuk. Az első meccsen derül majd ki, hogy milyen éles. Sok függ majd a sorsolástól, remélhetőleg jó ágra kerül Ricsi. Huszon­négyen vannak a súlycsoportjában, Ricsi éremre esélyes, ám hogy milyen színűre, az akár csak nüanszokon múlhat. Remek bunyósok vannak a mezőnyben, és bizakodva várjuk a megmérettetést – vélekedett az elutazás előtt Nagy Lajos.

– Jól érzem magam, szerintem a felkészülésemmel nem volt gond. Bízom benne, hogy egy érmet haza tudok hozni. A mezőny kemény, remélem egy jó sorsolással ott tudok lenni a dobogón – summázott Kovács Ricsi.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!