Sport

2019.03.20. 14:59

Töretlenül támogatják a tehetségeket

Nyíregyháza - Az ügyvezető alelnök szinte már saját csapatuknak tekinti a támogatottakat.

Nyíregyháza - Az ügyvezető alelnök szinte már saját csapatuknak tekinti a támogatottakat.

Immár kilenc éve annak, hogy a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet fiatal, tehetséges megyebeli sportolók pályafutásának egyengetéséhez járul hozzá.

Eredményes évet zártak

Bede József, üzleti ügyvezető alelnök köszöntőjében elmondta, hogy óriási büszkeséggel tölti el, hogy ennyi tehetség van a megyénkben, akik válogatottként öregbítik országunk és megyénk hírnevét és a támogatás révén egy kicsit magukénak is érzik ezeket a sikereket.

Majd kiemelte, hogy a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet az ország legnagyobb takarékszövetkezete és sportnyelven szólva ők is jól szerepeltek az elmúlt esztendőben, a nyolc termékükből lakossági számlavezetésben elsők, jelzáloghitelezésben másodikok, vállalkozói hitelezésben pedig harmadikok lettek.

Idén három sportolót támogatnak, az asztaliteniszező Laskai Íriszt, a magasugró Bakosi Pétert és a golfozó Závaczki Bálintot.

– Ennek a három sportolónak több éve segítjük a felkészülését, mert annyira jól szerepelnek, hogy felsorolni is nehéz az eredménysorunkat. Az évek alatt olyan szorossá vált a kapcsolatunk, hogy szinte úgy érezzük, hogy saját csapatunk van- mondta Bede József.

A három versenyző edzője beszámolt a tavalyi eredményekről és az idei esztendő terveiről. Bakosi Béla arról beszélt, hogy Péter egyedülállóan hétszeres fedettpályás országos bajnok. Valamint megemlítette, hogy volt edzőjével Kiss Tamással készül Németországban, a váltásnak meg is lett az eredménye, hiszen 222 cm-rel egyéni legjobbját ugrotta meg. Ezzel az eredménnyel az Európa-bajnokságon a negyedik helyen végzett volna.

– Fáj a szívem ezért, de igazából a nyári szezonra készülünk, ráadásul két versenyem is elmaradt, ezért később lendültem formába- fűzte hozzá Bakosi Péter.

Más megyében is támogatnak

Závaczki Zsolt megköszönte az évek óta tartó támogatást, majd büszkén számolt be arról, hogy a tavalyi év kiemelkedően sikerült Bálintnak. A Gymnasiade-n, a középiskolások világjátékán egyedüli magyar golfozóként képviselte hazánkat és a harmadik helyen végzett.

– Óriási segítséget jelent nekem ez a támogatás, mert rengeteget utazom, több, mint nyolcvan versenynapom van, így elég tetemes az utaz költsége – jegyezte meg Závaczki Bálint.

Dorogi János, Laskai Írisz trénere kiemelte, hogy az idén hatványozottan jól jön ez a támogatás, mert a Magyar Asztalitenisz Szövetség a honi világbajnokság miatt csökkentette a klubok támogatását. Majd megemlítette, hogy a négyszeres magyar bajnok Íriszt serdülőként meghívást kapott az ifjúsági válogatottba. Örömmel újságolta még, hogy a csapat, melynek Írisz is tagja megnyerte az NB I-es csapatbajnokságot és készülnek az Extraligára.

– Nehéz lesz az idei év, mert Írisz korcsoportot váltott, de sok munkával hozhatóak az eredmények. Jövő héten lesz a magyar ifjúsági bajnokság, a tavalyi második hely után idén is esélyesként indul – latolgatta az esélyeket Dorogi János, Laskai Írisz mestere.

Ölveti Zsolt elnök-ügyvezetőtől azt is megtudtuk, hogy nem egyedi ez a kezdeményezés, mert Hajdú-Bihar megyében is támogatnak fiatal sportolókat.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!