Sport

2019.04.06. 17:16

Csizma az asztalon

Miskolc - A fennállásának negyvenedik évfordulóját ünneplő miskolci hoki­sportnak tanárelnöke is volt.

Miskolc - A fennállásának negyvenedik évfordulóját ünneplő miskolci hoki­sportnak tanárelnöke is volt.

A korábban a XXI. század sportjának is nevezett jégkorong az 1978/79-es szezonban, a műjégpálya átadása után vert gyökeret a borsodi megyeszékhelyen. Napjainkban már kevesen emlékeznek arra, hogy egy ideig dr. Kormos Vilmos, a Földes Ferenc Gimnázium volt tanára, majd igazgatója – később a városháza osztályvezetője – szűkebb pátriánkban első emberként jegyezte ezt a műfajt.

Hályogkovácsként

A kérdésre, miként került a csizma az asztalra, a jelenleg a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban oktató biológia–kémia szakos pedagógus így felelt:

– Amikor a Miskolci Kinizsi a válságát élte, összefogtunk mi, szülők. Nekem a csapatban játszott a fiam, Tamás, így természetesen segíteni akartam. Átnéztük a jogi, a gazdasági és a szervezési teendőket, majd rám esett a választás. Az idő elszaladt, ennek már harminc esztendeje. Úgy jártam el, mint egy jó iskolai vezető a tantestület élén: magam köré gyűjtöttem a szülőket, a gazdasági élet egy-két szereplőjét, aztán hályogkovács módjára néhány évig együtt dolgoztunk a hokiért. A közben a Miskolci Hoki Club névre átkeresztelt egyesület játékospárti elnökeként mindenkivel gyümölcsöző kapcsolatot ápoltam, ápoltunk, és munkákkal akkor minden bizonnyal hozzájárultunk a sportág megmentéséhez. Aztán jöttek a tőlem sokkal profibb vezetők, akiknek jó szívvel adtam át a posztomat.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!