Sport

2019.04.03. 10:56

Fekete György remekelt a fedeles bajnokság fináléjában

Nyírbátor - Szloboda Martin is bajnoki címet szerzett a fedeles országos bajnokságon.

Nyírbátor - Szloboda Martin is bajnoki címet szerzett a fedeles országos bajnokságon.

Remekeltek a megyebeli lovasok Hortobágyon, a fedeles fogathajtó-bajnokság országos döntőjén. A hétvégi versenyen a kettes fogatoknál az A és B kategóriában tizenheten indultak, Fekete György (Nyírbátori LSE) válogatott hajtókat maga mögé utasítva harmadszor lett bajnok.

Pedig az első fordulója nem sikerült, és a kilencedik helyen zárt. A második fordulóban bravúros hajtással második lett, így összesítésben az élen végzett.

Nyírbátorié a bronz is

Egy bronzot is hajtottak a bátoriak, hiszen a dobogó harmadik fokára állhatott fel ifj. Fekete György (Nyírbátori LSE), míg Hepp Róbert (Napkor HLSE) a hatodik, Kiss Sándor (Nyírségi Lótenyésztők) a nyolcadik helyen végzett.

C kategóriás kettes fogatoknál a huszonhárom indulóból ifjabb Papcsák István (Nyírségi Lótenyésztők) az ötödik, ifj. Papcsák András (Nyírségi Lótenyésztők) a hatodik, Fábián Ferenc (Tákosi Hagyományőzők) a hetedik, Vass Szabolcs (Ópályiak Baráti Köre) a nyolcadik, Papcsák András (Napkori Hagyományőrzők) a tizenegyedik, Lizenbold Gergő (Napkori Hagyományőrzők) a tizenötödik, míg Oláh Gergő (Ópályiak Baráti Köre) a huszadik helyen végzett.

A hét egyes fogatos közül Gulyás Zsolt (Guido Lovaspark) végül a hetedik lett.

Nagy siker a kis lovakkal

Póni kettes fogatoknál a nyolc indulóból Szloboda Martin (Baktalórántháza HLSE) állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Kiss Mihály (Nyírségi Lótenyésztők) a hatodik helyen végzett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!