Sport

2019.04.06. 19:17

Labdarúgó NB I - Fölényesen nyert Felcsúton a Kisvárda

Felcsút - A bennmaradásért küzdő Kisvárda négygólos győzelmet aratott szombaton a közel 75 percen át emberhátrányban futballozó Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának egyik "kiesési rangadóján".

Felcsút - A bennmaradásért küzdő Kisvárda négygólos győzelmet aratott szombaton a közel 75 percen át emberhátrányban futballozó Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának egyik "kiesési rangadóján".

A Kisvárda hat nyeretlen bajnoki találkozó után aratott sikerével a Diósgyőrt megelőzve elmozdult a kiesést jelentő 11. helyről, a felcsútiak pedig kudarcukkal veszélybe kerültek, ugyanis így már csak két ponttal előzik meg a Kisvárdát és hárommal a DVTK-t.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 0-4 (0-2)

Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Gosztonyi (18.), Grozav (31.), Melnyik (54.), Horváth Z. (70., 11-esből)

sárga lap: Szolnoki (10.), Poór (52.), Spandler (79.), illetve Protic (81.)

piros lap: Sós (18.)

Puskás Akadémia FC:

Hegedűs L. - Szolnoki, Latifi (Kiss T., 60.), Poór, Nagy Zs. - Hadzsijev, Spandler - Sós, Knezevic (Arabuli, 78.), Urblik - Radó

Kisvárda Master Good:

Felipe - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko (Ene, 81.), Protic - Karaszjuk, Bertucci - Gosztonyi (Negrut, 66.), Cukalasz, Grozav - Ilic (Horváth Z., 58.)

Tapogatózó játékkal kezdődött a "kiesési rangadó", az első helyzetre negyedórát kellett várni, akkor Felipe bravúros védéssel mentette meg a vendégeket a góltól. Alig pár perccel később emberhátrányba kerültek a felcsútiak, Sós utolsó emberként szabálytalankodott, ráadásul tetézte a hazaiak gondját, hogy Gosztonyi a megítélt szabadrúgásból azonnal betalált. A kiállítás döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét, innentől fölényben játszott a Kisvárda, amely kisvártatva megduplázta az előnyét.

A folytatásban ugyan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Puskás Akadémia, de a Kisvárda az első helyzetét értékesítette a második félidőben, így végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a hazaiakban nem volt erő még a szépítésre sem, míg a vendégek jobbára csak az eredmény tartására törekedtek, de büntetőből még magabiztosabbá tették a sikerüket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!