Sport

2019.04.11. 15:09

Minden készen áll a szombati bajnoki rajtra

Nagyhalász - Kovács Roland bizakodva várja a nagyhalászi versenyt, fedett lelátók a szurkolóknak.

Nagyhalász - Kovács Roland bizakodva várja a nagyhalászi versenyt, fedett lelátók a szurkolóknak.

Szerda dél­előtt a kellemes napsütésben szorgos kezek csinosítgatták a Nagyhalászi Speedway Ringet és szerelték fel a tetőt az egyik lelátószakaszra.

– Az ellenőrzéskor alaposan szemügyre vesznek mindent – tudatta érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos, miközben a vaskorlátra szivacsot kötözött fel.

– Ahogy az idő engedte, elkezdtük azokat az infrastrukturális munkákat, amiket beterveztünk. Hamarosan tető alá kerül az utolsó lelátórész is, így több mint félezren nézhetik majd még komfortosabb körülmények között a versenyeket. Ez a leglátványosabb változás, emellett számos feladatot is végrehajtottunk.

A nagyhalászi klub elnöke a reflektorokra is rámutatott, amelyek egyelőre nem adnak megfelelő fényerőt egy versenyre, ám edzeni, illetve a verseny előtti este dolgozni lehet.

Már letesztelték a pályát

Amolyan tesztelésként már több hétvégén edzettek itt külföldi menők, magyar profik és amatőrök, a pálya készen áll a hazai szezon nyitására. Szombaton délután fél háromkor csapódik majd fel elsőként a startszalag és indul a nyílt országos egyéni bajnokság első fordulója, amelyet majd még kettő követ a tervek szerint Debrecenben, illetve Vasadon.

A mezőny összeállt, magyar licensszel három honfitársunk ül majd motorra. Bárány Márk és Fazekas Deniss a nagyhalászi csapat tagjaként, míg Kovács Roland a tavasszal alakult Speedwolf Debrecen motorosaként.

Az előző bajnokságot Magosi Norbert nyerte Benkő Roland előtt, ők nem váltottak ki magyar licenszet. Kovács Roland tavaly a harmadik helyen végzett, ám most is kemény próbatételek várnak rá, ha szeretne dobogóra állni, mivel idén nyílt a bajnokság, tehát külföldi is nyerhet, ha a három forduló után neki van a legtöbb pontja.

– Nehezen indult a szezon, de úgy néz ki, hogy már egyenesbe kerültem – kezdte érdeklődésünkre Kovács Roland. – Végül a Speedwolf Debrecen színeiben fogok rajthoz állni. Elkezdtük felépíteni a motorokat, egy már rendben van, a másik pedig szombatra lesz kész, amiért köszönet jár Albók Józsefnek, a nagyhalászi klub tulajdonosának. Ezt még pénteken belőjük és szombaton jöhet a verseny.

Igen erős lesz a mezőny

– Az idén már kétszer motorozhattam a halászi pályán, amit egyébként ismerek – folytatta a motoros. – Gyors voltam, úgy érzem, sikerült a legoptimálisabb beállításokkal várni a szombati nyitányt.

– Igen erős a mezőny, természetesen mint minden versenyen, mindig nyerni szeretnék. Komoly erőpróbák várnak rám, de minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikeres szereplésért. Bízom benne, hogy a technikai problémák, a bukások elkerülnek, és akkor bármi lehet – így Kovács Roland.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!