Szabolcsi siker az országos versenyen

Szabolcsi siker az országos versenyen
Szabolcsi siker az országos versenyen - © Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Június 10-én rendezték meg a II. Tűzoltó Korongvadász Versenyt, amelyre az ország minden részéből érkeztek a sportágat kedvelő tűzoltók, akik a tűzoltáskor használt és jól ismert vízsugarakat ezúttal puskacsövekre cserélték egy verseny erejéig. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók mind egyéniben, mind csapatban dobogósok lettek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében megvalósult rendezvénynek ezúttal a Rendészeti Szervek Kiképző Központja biztosította a helyszínt. A megmérettetésen ötven versenyző küzdött meg egymással, a villámgyors korongokkal és a változékony időjárással. A sebességre és a precizitásra jelentős befolyással volt, hogy a két pályán éppen verőfényes napsütésben vagy zuhogó esőben zajlott a küzdelem.

A résztvevők egyéniben és csapatban mérhették össze tudásukat. A pályákon minden induló ötven korongra adhatott le lövést öt-öt lőállásból, majd a találatok száma alapján érték el helyezésüket. A változatos irányokból érkező korongok eltalálása komoly koncentrációt igényelt a versenyzőktől, akiket Igaly Diána, olimpiai bajnok skeet-lövő instruált és felügyelt a megmérettetésen.

A jó hangulatú baráti erőpróbán egyéni kategóriában a dobogó második fokára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben Karasz József állhatott fel, míg a csapatversenyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata / Karasz József, Miski Ákos, Fibi János/ a harmadik lett. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Tisza István, Toldi János, Tóth Csaba/ a negyedik helyezést érte el csapatban.

Az érmeket, kupákat és a velük járó elismerő okleveleket dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese adta át a díjazottaknak. A vezérőrnagy minden résztvevőnek gratulált az eredményes versenyhez, valamint arra biztatta a szervezőket és az indulókat, hogy a jövőben is hasonló lelkesedéssel vegyenek részt a viadalon.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés