Helyi közélet

2017.01.27. 11:12

Gördülékenyebb lesz Ibrányban az ellátás

Ibrány – Egy civil szervezet életében fontos pillanat, amikor lecserélhetnek egy olyan eszközt, amire a munkájuk során nagy szükségük van.

Ibrány – Egy civil szervezet életében fontos pillanat, amikor lecserélhetnek egy olyan eszközt, amire a munkájuk során nagy szükségük van. A kormány 2014-ben hirdette meg alapszolgáltatások bővítését célzó programját, melynek köszönhetően az elmúlt években 15 százalékkal tudtuk a forrásokat növelni – mutatott rá dr. Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Ibrányban, a Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat új, akadálymentesített kisbuszának átadásán.

Mátyásné Czirják Éva, a szolgálat elnöke kifejtette:

– Egyesületünk 2004-ben alakult, tizenkét esztendeje működteti támogató szolgáltatását. Ötvenhét ellátottunk van, feladatunk a személyi segítés és szállítás. Az új, korszerű, kilencszemélyes kisbuszunkat pályázati úton, 7,85 millió forintos támogatásból vásároltuk meg. A járművet akadálymentesítettük, így a kerekesszékes ellátottjaink is tudják használni.

A nemzetiszínű szalagot dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, dr. Nyitrai Imre és Román István helyettes államtitkár, valamint Mátyásné Czirják Éva közösen vágták át.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában