Szigetszentmiklós hírei

2011.04.28. 11:27

Május elseje Szigetszentmiklóson a hagyományörzés jegyében

<p>A szigetszentmiklósi Sziget SZÍVE íjász egyesület a hagyományőrzés jegyében ünnepli május elsejét vasárnap a Kéktó szabadidőparkban.</p>

Burlovits István, az egyesület elnöke kifejtette, ebben az évben inkább kézműves foglalkozással, népi játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Íjászbemutató a terepviszonyok miatt sajnos elmarad, ehelyett patkódobálás, gólyalábazás, agyagozás, papírhajtogatás és egyéb népi játékok fogadják az érdeklődőket a szigetszentmiklósi majálison. Az egyesület minden városi rendezvényen részt vesz, és örömmel tapasztalja, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a térségben az  íjászat iránt.

A kezdőket is szeretettel várják a szigetszentmiklósi majálison

Burlovits István úgy látja, az íjászat részben sport, de ugyanakkor egy életforma is, egy-egy verseny igazi családi programmá alakul, így közösségteremtő ereje is van, és képes összefogni az egész családot. Az egyesület elnöke elmondta, egy kis elszántsággal és kitartással mindenki megtanulhatja, hogyan kell bánni az íjjal. A Sziget SZÍVE több rangos versenyen is bizonyította már, hogy az íjászatot igen magas fokon űzik, tavaly részt vettek az Európa Bajnokságon, jó eredmények születtek az Osztrák-Magyar Kupán is, a márciusi fedett  pályás Európa Bajnokságról egy negyedik helyezést, az Országos  Bajnokságon viszont első, második és harmadik helyezést is sikerült  begyűjteniük. Burlovits István azt is elárulta, nagyon fontos a jó hangulat a csapatban, így a vasárnapi edzésekre is bárki elmehet, .

Forrás: lakihegyradio.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!