Szilvássy Erik legyőzte Lőrincz Viktort

Budapest – Nagy meglepetést is hozott szombaton a kötöttfogású birkózók idénynyitójának számító II. Honvéd Kupa a klub kosárlabda-csarnokában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nap rangadóján a 87 kilósok között a Ceglédről épp a házigazda Honvédhoz igazolt Európa-bajnok, vb-bronzérmes és olimpiai ötödik Lőrincz Viktor csapott össze az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erikkel. Némi meglepetésre a Pénzügyőr feltörekvő kiválósága a visszaintés és a leküldés után megemelte Lőrinczet, ezzel nyert is. Mint később kiderült, nemcsak ezt az összecsapást, hanem az egész viadalt, így némi előnyt szerzett az idei budapesti vb-indulásért folytatott harcban.

Nehézsúlyban sokan várták az Eb-ezüstérmes Lám Bálint és a szabadról idénre kötöttfogásra váltott, szintén Eb-érmes Ligeti Dániel csatáját, de előbbi felső légúti betegség miatt visszalépett, utóbbinak pedig az első meccsén vezető pozícióban megroppant a térde, ezért feladta a küzdelmet. A világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint simán nyerte a súlycsoportját, míg Lőrincz Tamás térd-, Bácsi Péter és Kiss Balázs pedig gerincgondok miatt kihagyta az első idei megmérettetést.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés