Magyarország

2010.08.05. 15:56

ALSÓÖRSI LÖVÖLDÖZÉS - Fejbe lőtte magát a támadó - a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz tovább

<p>A Központi Nyomozó Főügyészség átvette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól a nyomozást az alsóörsi lövöldözés ügyében, mivel az egyik áldozat egy szolgálatban lévő rendőr volt - mondta az ügyészség helyettes szóvivője, Lőrincz Edina csütörtökön.</p>

Hozzátette: a főtörzsőrmestert akkor érték a lövések, amikor a korábban megállított autó gumijait vizsgálta. Egyes, és rövid sorozatok is érték a lehajoló rendőrt, illetve a megállított autó hátsó ülésén ülő fiatalt.



Nagyobb térképre váltás

A támadás közelében talált autóról a helyettes szóvivő annyit árult el, hogy egy svájci rendszámú, sötétlila Skoda Octavia volt, melyben több fegyvert és nagyobb mennyiségű lőszert is találtak. Az autótól néhány méterre bukkantak rá a holttestre, az öngyilkos a jobb halántékát lőtte meg. A szóvivő - mint arról szerdán már az Országos Rendőr-főkapitányság is beszámolt - elmondta: a rendőrt és a fiatal fiút ért lövések származhatnak azokból a fegyverekből, melyeket a lila autóban találtak.

Mi lehet a dráma hátterében?

Mint arról szerdán a Független Hírügynökség beszámolt: több lőfegyvert is találtak a rendőrök abban az autóban, melyet a hajnali, alsóörsi kettős gyilkosság helyszínétől nem messze találtak. A fegyverek között van valószínűleg az is, amellyel a támadó a rendőrre és az általa ellenőrzött személyekre lőtt. A rendőrök nem kutatnak tovább elkövetők után, és körözést sem adtak ki, ebből az következhet, hogy a támadó lett öngyilkos a lövöldözés után.

A rendőrség nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a lövöldöző és a meghalt rendőr ismerték-e egymást. Úgy tudni azonban, a nyomozók vizsgálták, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében.

Szerda hajnalban a Veszprém megyei Alsóörsön lelőttek egy intézkedő rendőr főtörzsőrmestert és az intézkedés alá vont autó egyik utasát lelőtte, egy harmadik ember megsérült.

Kapcsolódó hírek:

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!