SZON - Autó

2017.12.01. 17:02

Hogyan adj el autót az interneten

Bővül a család? Unod a régi kocsidat? Mindenképp szükséged van egy újra, ám először a régitől kéne megszabadulni?

Bővül a család? Unod a régi kocsidat? Mindenképp szükséged van egy újra, ám először a régitől kéne megszabadulni? Pár évvel ezelőtt ilyenkor feladott az ember a helyi újságban egy hirdetést, amibe leírta az autó állapotát és a saját telefonszámát. Manapság is hasonlóképpen megy az eladás, ám átvette az uralmat az online piac, főleg az apróhirdető oldalak. Mindent, szó szerint mindent el tudunk már adni ilyen oldalakon, csak okosan kell csinálni. Vannak külön olyan oldalak is, ahol más nincs is csak járművek.

Legfontosabb tudnivalók, amikre érdemes figyelni

Ha eladó autót szeretnénk hirdetni az interneten, legelső dolgunk, hogy kiválasszuk a számunkra ideális apróhirdető portált. Akár több helyre is feltehetjük egyszerre, így természetesen nagyobb az esély a rövid időn belüli eladásra. Mivel manapság több száz autót értékesítenek online, ezért nagyobb a vevők számára a választási lehetőség, figyeljünk oda pár apróságra! Például már akkor előnnyel indulunk, ha mielőtt lefényképeznénk az autót, lemossuk és kitakarítjuk belülről is.

Hiszen nyilván előbb kattint a vevő egy csillogóan tiszta autó képére, mint egy olyanéra, ami tiszta sár és piszok. Csináljunk több fényképet az autóról, az a jó, ha minden oldalról lefotózzuk, illetve belül. Sok esetben, még a csomagtartóról is érdemes fényképet csinálni. Az apróhirdető oldalakra úgyis több képet lehet egyszerre feltenni.

Ha a képet feltöltöttük, egy részletes adatlapot le kell írnunk a kocsiról, amibe szerepelnek főbb tulajdonságai. Legfontosabb három adat, az évjárat, az állapot és a kivitel, ezek számítanak az autó általános adatainak. Lentebb meg kell említenünk a kilométeróra pontos állását, a gépjármű színét, hogy hány személyt lehet szállítani benne, hány ajtós, illetve van-e benne klíma. Ha az autó klímával felszerelt, akkor itt meg kell említenünk a klíma fajtáját is!

Ezek mellett fontos adat még, minden, ami a motorral kapcsolatos! Itt a legfontosabb, amit mindenképpen ki kell töltenünk, az, hogy az eladni kívánt autó milyen üzemanyaggal működik. Azt is meg kell adnunk, hogy mekkora az autó motorjának a hengerűrtartalma, illetve a teljesítménye.

Ezután fontos információ lehet még a sebességváltó fajtája, hogy manuális vagy automata.

Fontos még az, hogy az eladó autó milyen okmányokkal rendelkezik, sokkal egyszerűbb eladni a gépjárművet, amelynek érvényes magyar okmányai vannak, hiszen ezzel már sok teendőnk nincsen, viszont, ha külföldi okmányokkal van ellátva az autó, akkor még plusz terhet rovunk a vásárlóra, hiszen idő és plusz pénz a magyar okmányok beszerzése. A hirdetésben az is fel kell tüntetni, hogy meddig érvényes az autó műszaki vizsgája.

Előnnyel indulunk, ha olyanokat is megemlítünk, hogy milyen extrákkal van felszerelve az autó. Ilyen például a fűthető ülés, központi zár, kikapcsolható légzsák, állítható kormány, elektromos tükör, fűthető üveg, színezet üveg.

Egyéb információk is fontosak

Egyéb információ alatt említsünk meg minden olyat, ami az eladó autóval kapcsolatos. Például, hogy hányadik tulajdonosai vagyunk, ám ezt csak akkor érdemes kiírni, ha elsők között vagyunk. Fontos még megemlíteni, hogy dohányzó vagy nem dohányzó tulajé volt az autó, illetve hogy milyen helyen volt tartva az autó, hiszen előnnyel bír az a gépjármű, aminek saját garázsa is volt.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!