Egészség

2019.09.11. 09:14

CT- és MR-vizsgálat rövid határidővel a kisvárdai kórházban

Gyorsan és fájdalommentesen legyünk túl a vizsgálatokon, rövid idő alatt készüljön el a diagnosztikai lelet és kezdődhessen meg a terápia – mindannyian ezt várjuk akkor, amikor az egészségi állapotunk romlása miatt orvoshoz kell fordulnunk.

Amíg eljutunk a szakrendelésre, elkészül az ultrahang, CT- vagy MR-vizsgálat, sajnos olykor hetek, sőt egyes esetekben hónapok is eltelhetnek. A tétlen várakozás és a bizonytalanság pedig mindenkit megvisel.

A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban CT- és MR-diagnosztikai eljárással rövid előjegyzési idővel, korszerű készülékekkel, kiváló diagnosztikus szakemberekkel tudjuk a betegeket vizsgálni – mondta Hegyi Henrik D. főigazgató.

– Másik nagy erősségünk, hogy a szakrendeléseinkről – vegyük például a belgyógyászatot – akár egyetlen nap alatt távozhat úgy betegünk, hogy kivizsgáltuk, elkészült a laboreredménye, ha szükséges akkor az ultrahang és a röntgen is, és a diagnosztikai vizsgálati eredmények ismeretében javasolt terápiát számára az orvos, vagy írt elő további vizsgálatokat – sorolta a főigazgató, érzékeltetve, hogyan rövidíthető le a kivizsgálás ideje hetekről akár egy napra is. A Felső-Szabolcsi Kórház orvosai képesek arra, hogy szorosan együttműködve a laborral és a röntgendiagnosztikával már a szakrendelői megjelenés napján megpróbálják elvégezni a szükséges vizsgálatokat. Kiváló a kapcsolat a szakmák között – ez teszi lehetővé a rövid vizsgálati időt.

Abban is különleges a kisvárdai kórház, hogy rendelkeznek olyan coronaria-CT-szoftverrel, ami a szív működését tudja feltérképezni, megmutatja, hogy a szívben vannak-e fejlődési rendellenességek, elzáródások, szűkületek. – A környéken rajtunk kívül egyedül Debrecenben van ilyen szoftver – jegyezte meg a főigazgató, hozzátéve, hogy kardiológus szakorvos kérheti az ilyen jellegű vizsgálatot.

Hátrány, hogy ehhez Kisvárdára kell elutazni, de pontosan a gyors diagnózis miatt – ami minden betegnek a legfontosabb tényező – mindenképp megéri itt elvégeztetni a vizsgálatokat. Ehhez nem kell mást tenni, csak a háziorvostól a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházba kérni a labor-, ultrahang- és más diagnosztikai (CT, MR, röntgen) vizsgálatra a beutalót. A Felső-Szabolcsi Kórháznak van előjegyzési telefonszáma (06-45-502-195) és e-mail-címe is ([email protected]), itt lehet időpontot kérni, de laborvizsgálathoz, ultrahanghoz nem kell előjegyzési időpontot kérni.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!