SZON - PR cikk

2015.09.14. 09:38

Csodaszer nincs, de segítség van, hogy megtaláld önmagad

<strong>Jelentkezz az önismereti csoportba, és találd meg az utadat!</strong> Gyakran ismétlődő testi panaszok kínoznak? Évek óta cipelt terhektől szeretnél megválni? Indulnál, de nem tudod még, hogy merre is van az utad? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések cikáznak a fejedben állandóan? Egy szakember, egy segítő és egy önismereti csoport segíthet a válaszok meglelésében. Ajánljuk mindazoknak a 18 év felettieknek, akik fejleszteni szeretnék az önismeretüket, a társas készségeiket, akik kapcsolati nehézségekkel küzdenek.

Jelentkezz az önismereti csoportba, és találd meg az utadat!

Gyakran ismétlődő testi panaszok kínoznak? Évek óta cipelt terhektől szeretnél megválni? Indulnál, de nem tudod még, hogy merre is van az utad? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések cikáznak a fejedben állandóan? Egy szakember, egy segítő és egy önismereti csoport segíthet a válaszok meglelésében. Ajánljuk mindazoknak a 18 év felettieknek, akik fejleszteni szeretnék az önismeretüket, a társas készségeiket, akik kapcsolati nehézségekkel küzdenek.

Gere Viktória szomatodráma csoportvezető, pszichodráma asszisztens, valamint Laczi Anna szomatodráma alapképzést végzett segítő támogatásával megtalálhatod belső világod rejtett kincseit és ezáltal kiteljesedhetsz életedben.

 

Az önismereti csoport segítő kezet nyújt számos probléma gyökerének felismerésére és a megoldás lehetőségeinek feltérképezésére.

A pszichodráma – mely hatását a belső lelki tartalmak, élmények és konfliktusok dramatikus megjelenítésén keresztül fejti ki – felhasználási területe rendkívül széles, leggyakrabban önismeret fejlesztésben alkalmazzák. Az élet bármely kérdése játékban feltérképezhető, új, eddig nem tapasztalt megoldási lehetőségek kipróbálhatók/megtapasztalhatók annak érdekében, hogy minden csoporttag a neki legmegfelelőbbet tudja választani, beépíteni az életébe. Így testi-fizikai átélés során értelmi és érzelmi belátáshoz segít egy-egy problémával kapcsolatban. Ehhez az emberi spontaneitást és kreativitást használja fel cselekvésbe ágyazva. A csoport energiája, megtartó ereje segít a főszereplőnek az új minták megélésében, elmélyítésében.

A szomatodráma egy olyan módszer, amely segítségével a saját testünkhöz kapcsolódhatunk, megérthetjük üzenetét, amiket a tüneteink, betegségeink által kapunk. A fizikai test kifejeződését lelki tartalommal tölthetjük meg. A lelki tartalmak megértésére-átérzésére, feldolgozására testünk reagálhat. Mindezt kis csoportban, játszva éli át a főszereplő, aki őszinte, szeretetteli kapcsolatot alakíthat ki a testével – szerveivel. Harmonizálhatja működésüket azáltal, hogy elfogadja, szeretettel tekint a testére, mint egészre, szervein, mint részegészeken keresztül. Ezért is szeretem a Gyógyító Játék kifejezést. A módszert dr. Buda Lászlónak köszönhetjük. Ha többet szeretne megtudni róla, ajánlom a www.szomatodrama.hu honlapot és a könyvet, ami nagyon élethűen vezeti be az olvasót a módszer és eggyel mélyebben a testünk működésébe: Buda László: Mit üzen a tested?

A személyiségfejlesztő önismereti csoport egymagában nem csodaszer, kell hozzá a személy szándéka a változtatásra. A csoportban kapott ajándékok – felismerések, rálátások – kibontása, azaz a mindennapi életbe való átvitele már az egyénen múlik. Mi a két említett technikával, az ajándék előkészítésében, becsomagolásában veszünk részt, a kibontás már a főszereplőé marad, annak érdekében, hogy másképp, máshogy tudjon saját magához és a körülötte lévőkhöz kapcsolódni ebben a rohanó, néha elidegenedett világban.

A résztvevők összesen 10 alkalommal, havonta egyszer (hétvégén) találkoznak Nyíregyházán. Jelentkezési határidő: szeptember 30. Első találkozás októberben.

További információ:

Gere Viktória 06 (30) 3115340, [email protected],

Laczi Anna 06 (30) 6859113, [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában