SZON - PR cikk

2015.09.15. 16:01

Soha nem késő tanulni - Telekom Okosdigitális program felnőtteknek és szépkorúaknak

A kormányzat és a Magyar Telekom a várossal együttműködésben átfogó fejlesztési programot indított idén Nyíregyházán.

A kormányzat és a Magyar Telekom a várossal együttműködésben átfogó fejlesztési programot indított idén Nyíregyházán.

A nagy volumenű szélessávú hálózati fejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a digitális írástudás fejlesztésére is a városban. A Telekom Okosdigitális program keretén belül szeptemberben intenzív, kezdő internetezőknek szóló előadássorozatot indítottak felnőttek és nyugdíjasok számára.

 

Az öt-öt alkalomból álló ingyenes kurzus során az érdeklődők megtudhatják, hogy mi is az a világháló, mire használható, hogyan tudja közelebb hozni az egymástól távol élő embereket, és hogyan segíti a hétköznapok problémáinak megoldását. A Nyíregyháza Város Önkormányzatának támogatásával megvalósuló, előadásokat és gyakorlati tanácsadást is magában foglaló program helyszíne az Agóra.

 

A Telekom oktatóját, Kocsis Lászlót az egyik előadás alkalmával a helyszínen kérdeztük. „Maximális létszámmal indulnak a turnusok, számunkra is meglepő, hogy ebből a korosztályból milyen sokan keresik azokat a lehetőségeket, ahol megtanulhatják, hogy hogyan tudnak bekapcsolódni a mai digitális világba, az online kapcsolattartásba. A jelenlévők tudásszintjéhez igazodva vezetjük be őket a számítógép és az internet használatába, és rugalmasan alakítjuk a témákat a hallgatók kérdései alapján. Az elején több elméleti oktatást kapnak, majd lépésről lépésre veszi át a szerepet az igen izgalmas gyakorlati rész. Egyre több érdekes feladattal szoknak hozzá a billentyűzethez, az egér használatához. Van, akinek otthon számítógépe sincs, van, aki már egy kicsivel gyakorlottabb, de ugyanolyan lelkesedéssel jönnek.

 

Szloboda Gézáné, résztvevő:Én azért jelentkeztem, mert van otthon számítógépem, és használom is, de nagyon sok mindent nem tudok rajta. Itt rájöttem arra, hogy mennyi mindenre lehet még használni az internetet. Nagyon örülök, hogy részt vettem és nagyon sok újat hallottam, tanultam.

 

Juhász Zsuzsanna, résztvevő:Nagyon türelmes és kedves az oktató. Minden kérdésünkre tud válaszolni, folyamatosan tanulunk valami újat. Kerestünk a világhálón recepteket, lakberendezési ötleteket, sport eredményeket, egészségügyi tanácsokat. Nagyon köszönjük, hogy ezt a tanfolyamot megszervezték.

 

Takács Attiláné, résztvevő:Borzasztóan jól szórakoztunk, mert olyan színesen mesél, magyaráz az előadó, hogy élmény volt hallgatni. Én soha nem használtam számítógépet ezelőtt, itt találkoztam vele először, és így is mindent megértettem. Én azért jelentkeztem, mert a családom külföldön van, és interneten keresztül sokkal könnyebb a kapcsolattartás, a levelezés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában