SZON - PR cikk

2016.05.27. 19:39

Úti célunk Aggtelek – tartson velünk ön is!

Aggtelek - Egynapos, buszos kirándulásra hívjuk önöket, úti célunk ezúttal az Aggteleki Nemzeti Park.

Aggtelek - Egynapos, buszos kirándulásra hívjuk önöket, úti célunk ezúttal az Aggteleki Nemzeti Park.

Indulás a kora reggeli órákban Nyíregyházáról, első állomásunk Szinpetri, ahol fakultatív programként megtekinthetjük a világ legnagyobb, az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató könyvét, egy Magyarországon egyedülálló papírmalmot, valamint Guttenberg-korabeli, rekonstruált nyomdagépeket is.

Aggteleken megebédelünk, majd némi szabadprogram után a Baradla-barlang Vörös-tói bejáratától indulva két­órás vezetett túrán veszünk részt. Színpompás cseppkőképződményeket csodálhatunk meg: többek között Magyarország legmagasabb álló cseppkövét, a 19 méter magas Csillagvizsgálót, valamint a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét is.

Ezek után a festői szépségű Jósvafőre érkezünk, melynek műemléki jelentőségű ófaluja népmeséink hangulatát idézi. Itt fakultatív programlehetőségként falusétán vehetünk részt: a település védett természeti környezetének, műemléki jelentőségű épített értékeinek és kulturális örökségének megismerésére kínálkozik nagyszerű lehetőség a helyi túravezetéssel.

Hazaindulás a késő délutáni órákban.

KM

Tudnivalók

Időpont: 2016. június 11., szombat

Részvételi díj: 7 990 Ft/fő

Indulás: a kora reggeli órákban Nyíregyházáról

Foglalási és fizetési határidő: 2016. június 3., péntek

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein. Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 46/780-450 (H–P.: 09.30–18.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, [email protected]; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az utazás, az ebéd költségét, belépőt a Baradla-barlang Vörös-tói középtúrára és a csoportkísérő díját. A díj nem tartalmazza: az italfogyasztást az ebéd mellé, illetve a fakultatív programok díját (Szinpetri: A világ legnagyobb könyve – nyugdíjasjegyár: 800 Ft/fő, Jósvafő: faluséta – nyugdíjasjegyár: 850 Ft/fő.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában