SZON - PR cikk

2016.07.20. 16:47

Egyesítik erőiket a takarékok

A KELET Takarék lesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb fiókhálózattal rendelkező pénzintézete.

A KELET Takarék lesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb fiókhálózattal rendelkező pénzintézete.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb fiókhálózattal rendelkező pénzügyi szolgáltatója jön létre annak következtében, hogy az elmúlt hónapokban négy megyei takarékszövetkezet – Rakamaz, Tiszavasvári, Szatmár-Beregi és Hodász- Porcsalma – tulajdonosai a pénzintézetek küldöttgyűlésein támogatták és elfogadták hitelintézeteik egyesülését. A befogadó a Rakamaz és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet lesz (az új név a KELET Takarék), amelynek mérlegfőösszege meghaladja a 45 milliárd, saját tőkéje pedig megközelíti a 3,8 milliárd forintot. Az egyesülési folyamat a szükséges engedélyek beszerzését követően várhatóan július végén zárul le.

Az egyesülésben részt vevő négy takarékszövetkezet célja, hogy a fúziót követően, közösen, a térség meghatározó pénzügyi szolgáltatóját hozzák létre, amely a jelenleginél aktívabban vehet részt a

helyi lakosság, a vállalkozások és a térség önkormányzatainak hitelezésében. Emellett új termékekkel és szolgáltatásokkal is meg kívánnak jelenni, hogy egységesen, még magasabb színvonalon tudják kiszolgálni az ügyfeleiket.

A tervekhez stabil alapot nyújt az egyesült takarékszövetkezet várhatóan jelentősen megnövekedett üzemmérete és tőkeháttere: a takarékszövetkezet mérlegfőösszege mintegy 45 milliárd, míg saját tőkéje közel 3,8 milliárd forint lesz. A pénzintézet ügyfeleinek száma meghaladja a 70 ezret. A takarékszövetkezet közel 300 alkalmazottja 75 kirendeltségben szolgálhatja ki az ügyfeleket – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mellett még Tokajban is.

Az egyesülés révén emellett – a párhuzamosságok felszámolásával – a négy takarékszövetkezet számos területen takaríthat meg költségeket. Az egybeolvadással továbbá egyesül a négy takarékszövetkezetben eddig felhalmozott tudás és gyakorlat is. Az egyesülés ugyanakkor nem jár elbocsátásokkal, mind a négy takarékszövetkezet dolgozói a képzettségüknek megfelelő munkakörben folytathatják tevékenységüket.

A májusban megtartott küldöttgyűlések támogató döntésével még nem fejeződött be végleg az egyesülési folyamat, annak lezárásához még a Cégbíróság bejegyzése szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában