SZON - PR cikk

2017.05.18. 15:12

Logiscool nyári táborok Nyíregyházán

<strong>A hamarosan véget érő tanév ismét sok szülőnek okoz problémát. Míg ő dolgozik, fontos, hogy gyermekét biztonságban tudja és „értelmes elfoglaltságot” találjon számára. A Logiscool Nyíregyháza megoldást kínál erre. </strong>

A hamarosan véget érő tanév ismét sok szülőnek okoz problémát. Míg ő dolgozik, fontos, hogy gyermekét biztonságban tudja és „értelmes elfoglaltságot” találjon számára. A Logiscool Nyíregyháza megoldást kínál erre.

- Mit kell tudnunk a nyíregyházi Logiscoolról? – kérdeztük Balogh Anitát, a nyíregyházi iskola vezetőjét.

- A Logiscool élmény alapú programozó iskola nemrég volt 3 éves, de mára Európa 4 országának, közel 40 helyszínén van jelen. Az iskola célja, hogy a diákok számára elérhető legyen a digitális írástudás elsajátítása Magyarországon is, ráadásul új, kreatív módszerekkel! A Logiscool könnyen, játszva tanít 6-18 éves gyerekeket kreatívan programozni, hiszen a jövő legfontosabb tudása a digitális írástudás, melynek elsajátítását fontos már gyermekkorban elkezdeni!

Nyíregyházi iskolánk az idei évben, január végén indult. Hamarosan véget érnek az első kurzusaink, de szeptembertől délutánonként várjuk vissza diákjainkat, ill. az új érdeklődőket, beiratkozókat.

Az indulástól eltelt közel 5 hónap alatt egy percig sem unatkoztunk:

Február 7-én – világszerte több mint 120 országban – került megrendezésre a „Safer Internet Day”, azaz a „Biztonságosabb Internet Napja”, melynek keretében beszélgettünk diákjainkkal a biztonságosabb internetezés fontosságáról, az alapvető szabályok és viselkedési formák betartásáról.

Március végén (április 1. alkalmából) fordított napot hirdettünk és a szülőket ültettük padjainkba egy könnyed kis programozásra (mert programozni mindenki tud!).

Április 3-7. között a Digitális Témahét 2017 rendezvény keretein belül 8 iskola közel 600! tanulóját fogadtuk iskolánkban. A témahét célja, hogy minél több diák figyelmét felhívja a programozás fontosságára, a ma már nélkülözhetetlen digitális készségek fejlesztésére. A résztvevőket oktatóink játékos formában ismertették meg a programozás kezdeti lépéseivel.

Május végén pedig a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében (a Vodafone támogatásával) országos versenyt – a Nagy Digitális Kaland – rendezünk, országszerte több helyszínen, de egy időpontban, 3 fős csapatok részvételével, 3-4 és 5-6. osztályosoknak. A csapatoknak egy órája lesz, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos izgalmas, játékos küldetést online teljesítsék.

Ugye mondtam, hogy nem unatkozunk! Nálunk zajlik az élet!

- A hallottak alapján nagyon sajnálom, hogy már nem vagyok gyerek… De térjünk vissza a nyárhoz, milyen programot kínál a Logiscool nyári tábora?

- Tavaly a Logiscool táboraiban 6000 diák vett részt és a tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyerekek menőnek és különlegesnek tartják a Logiscool táborait. Nyíregyházán egész napos és fél napos heti (hétfőtől péntekig) táborokat indítunk. Az egész napos táborban fél nap – a választott tematikának megfelelő – szakmai munkában és fél nap sport- és játék szabadidős foglalkozásokon vesznek részt a gyerekek, míg a félnapos táborunk csak a szakmai részre koncentrál.

Az egész napos táborban háromszori, míg a félnaposban kétszeri étkezést – délelőtti táborban tízórait és ebédet, akik szeretnek tovább aludni és a délutáni táborra jelentkeznek, számukra ebédet és uzsonnát - biztosítunk.

Négyféle szakmai tematikát kínálunk a táborainkhoz:

APP CAMP táborunkban 10-14 éves résztvevőink saját androidos alkalmazásokat és játékokat fejleszthetnek.

MINECRAFT táborban a 7-15 évesek megismerkedhetnek a mérnöki és programozói gondolkodásmóddal, próbára tehetik kreativitásukat. Itt az alkalom, hogy összetett projekteket építsenek Minecraftban!

PROGRAMOZÓ „HACKER” táborunk 7-11 éveseknek szól, akik saját 3D-s számítógépes játékot készíthetnek és betekinthetnek a titkosítás és kódfejtés rejtelmeibe!

ROBOTIKA táborunkban (10-14 éveseknek) LEGO Mindstorms EV3 robotok összeállításával és programozásukkal ismerkedhetnek meg a robotika iránt érdeklődő gyerekek. A robotok minden parancsukat teljesítik, részt vesznek minden próbán, versenyen!

- Hol és hogyan lehet jelentkezni?

- Bővebb információkat a honlapunkon (logiscool.com), ill. IDE kattintva találnak az érdeklődők.

Jelentkezéseket kizárólag elektronikusan fogadunk, ha valaki szeretné ezt megtenni, az ITT található jelentkezési lap kitöltésével teheti meg. Érdemes mielőbb regisztrálni, mert népszerűbb táboraink iránt élénk az érdeklődés, létszámaink pedig korlátozottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában