Szponzorált tartalom

2021.08.19. 11:58

Csomagolóanyagok és evőeszközök: 4 tipp büfétulajdonosoknak

A fogyasztók igényeire reagálva megjelent és elterjedt a minőségi utcai ételek trendje. Egy ilyen büfé nyitásakor azonban a kreatív és jó minőségű ételeken és az ötletes étlapon túl ezernyi apróságnak tűnő dologra kell figyelni. Például az ételek csomagolására. Íme négy tipp, amik segítenek megoldani ezt a problémát.

Forrás: webshop.hunpohar.hu

Mindig tartsunk jó minőségű elviteles evőeszközt magunknál

A jó minőségű elviteles evőeszközök nagyon fontosak. Mert amikor elvitelre csomagolunk a vendégünknek, szüksége van arra, hogy komfortosan el tudja fogyasztani az ételét. Ezért ha erre a tényezőre gondolunk, esetleg automatikusan hozzácsomagolunk minden elviteles ételhez egy evőeszközt, akkor azzal azt kommunikáljuk, hogy a legapróbb részletekre is figyelünk.

Ennek a szemléletnek a tettekben rejlő bemutatása pedig hosszú távon nagyon sokat jelenthet az üzletünknek. Ráadásul ennek az ellentéte, egy-egy kellemetlen helyzet rossz megvilágításba helyezhet minket.

Szerencsére nem csak műanyag, de akár fa evőeszközök is rendelkezésünkre állnak. Például a Hunpohár Webáruház evőeszköz kínálatában, ahol a különböző kanalak, kések és villák, valamint kávékeverő pálcikák, szívószálak egyéb kiegészítők műanyagból, de fából, bambuszból is kaphatók.

Fotó: webshop.hunpohar.hu

Elviteles dobozok: milyet vegyünk?

Természetesen ez az ételkínálatunkon múlik. Ráadásul az adagok mennyiségét, tárolási méretét is figyelembe kell vennünk, amikor csomagolóanyagot rendelünk vagy vásárolunk. Hiszen nem szabad kellemetlen helyzetbe kerülnünk. Léteznek olyan lecsukható tetejű dobozok, amelyek szendvicsjellegű ételek szállítására készültek. Ezek lehetnek műanyag dobozok, de létezik cukornádból gyártott, könnyen bomló, természetes alapanyagú tároló is.

Néhány ételhez választhatunk papírdobozt, esetleg papírzacskót is. Figyeljünk, hogy a könnyen szállítható, nem szószos ételeket csomagoljuk el ilyen módon.

Poharak nem csak limonádénak

A poharak beszerzése is nagyon fontos. Pohárban nem csak italokat, de leveseket is tárolhatunk. Ilyenkor nagyobb méretű, fedeles levesespohárra van szükségünk. Emellett vannak különleges poharak, például ha bort vagy pezsgőt is tartunk, akkor az elegánsabb kivitelezésű talpas borospohár nagyon jó szolgálatot tesz majd.

Persze az üdítőt, szörpöt és limonádét kínálhatjuk egyszerű papírpohárban is. Többféle méretben szerezzük be ezeket a poharakat is. Ahogy a kis fedeles kávéspoharakból sem szabad csak egyfélét vennünk.

Egyéb csomagolóanyagok: mi kellhet még?

Minden konyhában és büfében szükség lehet nejlonzsacskókra. Szerencsére ezeket már ökozacskókkal, lebomló termékekkel is pótolhatjuk.

A krémes sütemények, nehezen csomagolható ételek szállítására fóliákat érdemes tartanunk. De léteznek mintás és natúr csomagolópapírok, zsírpapírok is, amelyek segíthetnek az ilyen ételek tárolásánál, elviteles csomagolásánál.

Kényesebb ételek esetében pedig ott vannak a bélelt csomagolópapírok, csomagolófóliák.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában