PR CIKK

2022.12.16. 09:45

Hogyan tudod könnyen és gyorsan lebonyolítani a pelenkacserét?

Miután hazamentek az újszülött babával a kórházból, egy ideig az etetés és a pelenkacsere körül fog forogni az életetek. Evés után alszik a pici, azután körülbelül három óra alvás után már cserélni is kell a pelusát. Ezért nagyban megkönnyíted a saját dolgodat, hogy ha minden szükséges dolog, ami a pelenkacseréhez kell, a kezed ügyében van.

Forrás: peekabooshop.hu

Optimális körülmények a pelenkacseréhez

A pelenkázókomód vagy pelenkázólap az egyik legfontosabb eleme a babaszoba berendezésének. A Peekabooshop.hu pelenkázólapjai számos kivitelben készülnek, választhatsz merev pelenkázólapot, textilből készültet és vízállót egyaránt. Ezek praktikusak és sokkal kisebb helyet foglalnak el, mint egy pelenkázóasztal, főleg, ha kis méretű a szoba, akkor igazán okos választás.

A laphoz több huzatot célszerű vásárolni, mert óhatatlan, hogy beszennyeződik és ha épp mosásban van az egyik, akkor sem kell nélkülöznie a babának a kényelmet, mert sokkal szívesebben fekszik egy puha tapintású textilen, ennek köszönhetően a peluscsere is zökkenőmentesebb lesz.

Rend a lelke mindennek

Ha egy komód tetejére helyezed el a pelenkázólapot, akkor a komód fiókjaiban tarthatod a pelenkákat, bodykat és az összes többi kiegészítőt, amire szükség van.

A felső fiókban helyezd el a pelusokat, babazoknikat, harisnyákat, bodykat, alatta pedig a rugdalózókat. A babaágynemű huzatokat a legalsó fiókban tárold.

A popsikrém, nedves törlőkendő kisebb tárolókba kerülhet a pelenkázólap mellé, hogy kéznél legyenek, ne kelljen a fiókokban keresgélned. Így amikor kicseréled a baba pelusát, vagy fürdés után öltözteted, akkor minden ott van, és még csukott szemmel is megtalálod.

Kösd le a babát, amíg kicseréled a pelenkáját

A komódra kerülhet egy zsebes tároló is, ami rengeteg mindent elnyel. Ebben tarthatod a cumikat, rágókákat és egyéb apróságokat, amire szükség van, hogy megnyugtasd, mikor nyűgös vagy türelmetlen a baba. A kezébe adhatsz kis játékot vagy puha textil babakönyvet, amit nézegethet, amíg tiszta pelenkát kap. Közben beszélj hozzá, énekelj. Ha már mászik a baba, akkor közel ilyen könnyű a helyzet, mert ők nem érnek rá ilyen úri huncutságokra, mint a pelenkacsere, folyton mozgásban vannak. A problémát a bugyipelenka orvosolhatja, amit olyan gyorsan lecserélhetsz, hogy szinte észre sem veszi. Nem kell hozzá lefektetni a gyermeket, mert olyan egyszerű ráadni, mint egy alsóneműt. Levenni is egyszerű, a perforációnál egyszerűen csak le kell tépni kétoldalt.

Hol legyen a pelenkázó?

Attól függ, hol alszik a baba. Ha a hálószobában, babaöbölben vagy a kiságyban, akkor mellé érdemes a pelenkázót is tenni. Amennyiben a kicsi a saját szobájában alszik, akkor egyértelműen a babaszobába. A lényeg, hogy a babaágy mellett vagy közelében legyen.

(PR CIKK)

Címkék#pelenka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában