PR CIKK

2023.04.27. 12:54

Keltsd új életre a fürdőszobád!

A fürdőszoba az otthon egyik legfontosabb része. Megtervezése és kivitelezése nem kis munka, főleg nem akkor, ha a meglévő helyiséget renoválod újra. De nem kell, hogy ez egy fárasztó és kimerítő folyamat legyen. Az alapos előkészület és a megfelelő eszközök kiválasztása segít megoldani a felmerülő problémákat, a munka sokkal gördülékenyebb lesz, a végén pedig egy csodás, új fürdőszobával gazdagodhatsz.

Forrás: Freepik, Zákány Szerszámház

Tervezd meg a teljes projektet!

Ideális esetben akár már van elképzelésed az álomfürdőszobádról, de ha mégsem, akkor sem kell kétségbeesni. Léteznek remek magazinok, blogok és applikációk, amelyek nemcsak a formabontó megoldásokról számolnak be, hanem ötletforrásként is szolgálnak. Azonban az általános ötletelés nem helyettesítheti a személyes preferenciák figyelembevételét.

A tervek véglegesítése előtt érdemes összevetni a vágyakat a realitással: az aktuális és a jövőbeni családi helyzetet is tanácsos figyelembe venni. Ha a család bővülés előtt áll, akkor gondolkozz gyerekbarát megoldásokban. Ha azonban az idősebb korosztály is használni fogja a fürdőszobát, akkor speciális igényeik is lehetnek. A tervezés hatáskörébe tartozik a konkrét stílus, színárnyalat és az általános atmoszféra is, amelyek meghatározzák az adott fürdőszoba hangulatát.

Bárhogy is legyen, a fürdőszoba-felújítás megkezdése előtt alaposan tervezd meg, hogy milyen funkciókat szeretnél a helyiségben elérni, milyen színösszeállítást képzelsz el, és mennyi pénzt szánsz összesen erre a projektre. A tervezés során mérd fel a helyiség adottságait, és készíts egy alapos tervet a felújításról.

Készülj fel a felújításra!

Első lépésként érdemes átgondolni az elképzeléseidet és a lehetőségeidet. Ha a fürdőszoba méretét nem lehet növelni, vagy a csövek, vízvezetékek helye nem változtatható meg, akkor célszerű a helyszínen felmérni, hogy milyen bútorok, fürdőkádak és zuhanyzók férnek el a helyiségben. Ezt követően kell meghatározni, hogy milyen stílusban szeretnéd a fürdőszobát berendezni, és milyen anyagokat szeretnél használni.

Ha megvan az elképzelésed, akkor gondold át, hogy milyen eszközökre és szerszámokra lesz szükséged a munkálatok elvégzéséhez. Ezek közé tartoznak például a fúrók, kalapácsok, csavarhúzók, vágók, valamint a csempevágó és a vízszintező. Ha a felújítást házilag szeretnéd elvégezni, akkor mindenképpen szükséges szerszámokat beszerezni, míg ha inkább szakemberre bíznád a munkát, akkor ők a saját eszközeiket használják majd.

Forrás: Freepik, Zákány Szerszámház

Használj csempét!

A csempe az egyik legnépszerűbb anyag a fürdőszobában, stílusos, jó megjelenése mellett számos egyéb előnnyel is bír. Vízálló, tartós és könnyen tisztán tartható, ami a fürdőszobai higiénia tekintetében sem utolsó szempont. Ráadásul akár más anyagokkal is jól kombinálható, így a természetes kő, a fa vagy az üveg egyaránt jó párosítást jelenthet vele. Az elképzeléseknek pedig csak a kreativitás szab határt.

Szerezz be egy csempevágót!

csempevágó különösen fontos eszköz a fürdőszoba-felújítás során, hiszen a falak burkolása során a csempét, járólapot vágni kell. A csempevágó lehetővé teszi a csempe, vagy járólap pontos méretre vágását. Típusai eltérő méretűek és kialakításúak lehetnek, így célszerű körültekintően kiválasztani azt, amelyik a feladatokhoz a leginkább megfelelő.


Szakemberrel vagy házilag?

A fürdőszoba-felújítás során szakemberekre lehet szükséged, mint például a vízvezeték-szerelő, a villanyszerelő, a kőműves, a festő, vagy a gázszerelő. Érdemes időben konzultálni velük, mivel gyakran előfordul, hogy egyes munkafolyamatok átfedik egymást.

Azonban nem minden esetben kell szakemberhez fordulni, és a felújítási munkák egy részét saját magad is elvégezheted. Az alapos tervezéssel és az ütemterv készítésével időt spórolhatsz, és a dekorációs elemek elhelyezésével is lehetőséged van a személyes ízlésed kifejezésére. Az anyagbeszerzésnél is javasolt aktívan részt venni.

Mekkora költséggel kell számolni a felújítás során?

A felújítás költsége nagymértékben függ a kiválasztott anyagok minőségétől és a felújítás méretétől. Ha házilag szeretnél dolgozni, akkor a költség jelentősen csökkenthető, azonban fontos, hogy csak akkor vállalkozz a feladatra, ha rendelkezel a szükséges szaktudással. Ha profi szakemberre bízod a feladatot, talán kicsit drágább lesz, de szinte biztos lehetsz benne, hogy a munka minősége megfelelő lesz.

Összegezd a feladatokat!

A fürdőszoba-felújítás nem könnyű projekt, de a megfelelő előkészületekkel és eszközökkel hatékonyan elvégezhető. A szerszámok használata különösen fontos szerepet játszik a felújítás során. A költségek széles skálán mozognak, de mindig fontos megemlíteni, hogy a munka minősége elsődleges fontosságú. Csináld meg amit tudsz, találd meg a legjobb szakembereket, a jó minőségű eszközöket és szerszámokat, és akkor nem lehet gond!

Szerezd be a szükséges szerszámokat a Zákány Szerszámház széles kínálatából!

A Zákány Szerszámház széles kínálatából beszerezhető az összes olyan szerszám, amelyekre szükség lehet a fürdőszoba-felújítás során. A webshopban megtalálhatók a legkiválóbb minőségű szerszámok, amelyekkel biztos lehetsz benne, hogy a felújítási projekt a lehető legjobb eredményt hozza.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában