Hirdetés

2023.10.24. 01:02

A jövőbe menekülni – ez a siker egyik kulcsa

A nyíregyházi RUMED Kft. családi vállalkozásként a legnagyobb külföldi cégekkel is felveszi a versenyt.

PR cikk
Fotó: Gazdag Mihaly

Nyíregyháza. Három évtizede, 1992-ben kezdődött a RUMED Kft. története. A cég ügyvezető-tulajdonosa, Ruszki Péter feleségével az akkori óriási gazdasági bizonytalanság közepette indította el vállalkozását. A RUMED kezdetben kizárólag kereskedelmi tevékenységet folytatott.
Mára a folyamatos fejlődésnek köszönhetően a kereskedelem mellett speciális ipari gépek és berendezések javításával és olyan műszaki szolgáltatásokkal bővült a portfólió, mint a gépgyártás, a mechanikai mérések, a lézeres gépbeállítás, vagy éppen a csapágyfelújítás.

A nehéz időkben is fejlődtek

Újabb mérföldkőnek számított, amikor a RUMED az SKF hivatalos szerződött partnere lett. Ruszki Péter elmondta, sikerült megfelelni az új kihívásoknak, és a nehézségek ellenére a bővülés útján tartani a családi vállalkozást.
– Egy ilyen nagy márkával kapcsolatban állni óriási felelősség, fel kellett nőnünk a feladathoz. Ahogy teltek az évek, nemcsak mi bővültünk, a piac is. Tudtuk, tovább kell lépnünk ahhoz, hogy a partnereink igényeit a jövőben is kielégíthessük. 1999-ben költöztünk a mai helyünkre, a László utcára, ami mára a város egyik frekventált területe lett – tekintett vissza az ügyvezető.
A folyamatosan változó környezetben a különleges szolgáltatások is utat nyitnak a siker felé. A RUMED Kft. megelőzte a piacot azzal, hogy speciális támogató szolgáltatást biztosított: a rezgésdiagnosztikát. Az iparban kulcsfontosságú a folyamatos termelés, és ha a meghibásodás miatt kiesnek a gépek a folyamatból, az óriási bevételkiesést okozhat a vállalatoknak. A RUMED szolgáltatásával azonban működés közben ellenőrizhetők a berendezések, és alkatrészszinten lehet meghatározni az állapotukat, elkerülve a hibákat. E különleges terület a RUMED másik üzletágává nőtte ki magát, olyannyira, hogy a teljes műszaki szolgáltatásuknak 2019-től egy 1500 négyzetméteres üzemcsarnok ad otthont.

Különleges szolgáltatások

– Napjainkban is időről időre bővítenünk kell, hogy lépést tarthassunk a partnereink igényeivel. Mára képesek vagyunk arra, hogy a piaci területünkön lévő legnagyobb ipari megrendelőket is ellássuk. Nyíregyháza rendkívül vonzó lett a külföldi nagyvállalatok körében, s ahogy az itteni cégek növekednek, úgy nekünk is kell. A versenyben maradáshoz egy kicsit a jövőbe kell menekülnünk – ismertette a siker egyik kulcsát Ruszki Péter.

 

PR-Cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában