SZON - Sport - Kézilabda

2017.11.11. 21:08

Nyíregyházi SN - Parádés első félidő, biztos győzelem

Nyíregyháza - A Nyíregyházi SN győzelmét Fullajtár András emlékére ajánlja.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi SN győzelmét Fullajtár András emlékére ajánlja.

Háromból három! Szombaton a nyíregyházi SN és a Törökszentmiklósi Székács kézilabdázói három fronton mérkőztek meg a Tiszavasvári úti csarnokban. A serdülők (35-20 majd az ifik (44-19) is fölényesen nyertek, a zárást a férfi NB I.B Keleti csoportjának soros meccs jelentette. A találkozó előtt egy perces néma felállással emlékeztünk a napokban elhuny egykori kollégánkra Fullajtár Andrásra, akit kézilabdázó berkekben mint kapust és mint a nyíregyházi klub egykori elnökét is ismertek és elismertek.

A meccs elején ugyan meglepetésre egyszer vetettek a vendégek (2-3), ám ezt követően parádés első félidővel rukkoltak ki a hazaiak. Főként védekezésben, amiben nagy szerepe volt a bravúrokat bemutató Oláh Zoltán kapusnak. A mindössze hét kapott gól önmagáért beszél, ráadásul 5-4 után a vendégek 17 percig nem tudtak gólt lőni. A 6-0-ás hazai etap során kettős emberhátrányban sem kaptak gólt a hazaiak, sőt Varga László még eredményes is volt. A játékrész és a meccs szépségdíjas találatát Székely Nikola svédcsavarosa jelentette.

A második félidő elejébe kissé belealudtak a nyíregyháziak, de a győzelem egy percig sem forgott veszélybe. A védekezés már nem volt olyan feszes, Oláh kapus is fáradni kezdett. A még mindig sérült Gadnai Attila nem tudta váltani, a fiatal Kis Erik pedig csak a hajrában kapott néhány percet. Támadásban viszont Horvácki Máriónak és Priczel Bencének is voltak remek villanásai. Mindent egybevéve szép megoldásokkal tarkított meccsen biztosan tartotta itthon a két pontot a nyíregyházi együttes, amelyre kedden hazai kupameccs vár az élvonalbeli Cegléd ellen.

Nyíregyházi SN-Törökszentmiklósi Székács 29-21 (16-7)

Tiszavasvári úti csarnok, 250 néző, v.: Szakállas, Varasdi.

Nyíregyházi SN: Oláh - Nagy 2, Tóth 2, Székely 2, Varga L. 7/3, Boda 5, Gyimesi 1/1. Csere: Kis (kapus), Gubó, Horvácki 4, Priczel 3, Vasas 2, Kurbely 1, Dobi, Takács. Vezetőedző: Bécsi János.

Kiállítások: 12, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 5/3.

Bécsi János: - Győzelmünket Fullajtár Bandi bá emlékére ajánljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!