SZON - Sport - Megye I.

2018.09.14. 09:17

"Nincs veszítenivalónk a hétvégi mérkőzésen"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei első osztály hatodik fordulójában kiélezett mérkőzésekre lehet számítani.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei első osztály hatodik fordulójában kiélezett mérkőzésekre lehet számítani.

A hétvége legkiélezettebb mérkőzése lehet a negyedik Tarpa és a még veretlen, de ötödik helyen álló Nyírgyulaj összecsapása. A dobogós pozícióban lévő nagyecsediekre sem vár könnyű feladat a hozzájuk képest csupán kétpontos lemaradásban lévő Fehérgyarmat otthonában a szatmári csapatok derbijén.

Mándokon az ibrányiak

Az éllovas Ibrány és az őt ugyanannyi ponttal követő Baktalórántháza is olyan csapattal játszik a hétvégén, amelyik az előző fordulóban ünnepelte az első győzelmét a bajnokságban: Madalina György fiai a Mándokhoz látogatnak, Gebri Pál gárdája a Balkányt fogadja. A baktaiak végre ismét hazai pályán játszhatnak, az új gyepszőnyeggel a pénteki edzésen már megismerkedhettek a játékosok. Vízválasztó mérkőzésre számítanak a négy meccse veretlen nagyhalásziak, akik az egyre jobb formába lendülő Vásárosnaményt látják vendégül. A kiesés elől menekülő csapatok közül kettő épp egymás ellen játszik nagyon fontos meccset, igaz, a Tarpa legyőzésével nagy meglepetést okozó Csenger valamivel jobb helyzetben van, mint a sereghajtó Tiszavasvári.

Három veretlen maradt

A Mátészalka is három ponttal gazdagodott az előző körben, ezen a héten a Kisvárda második csapata lesz az ellenfele. Gyulaházán komoly nehézségeket okozott, hogy összeszedjenek egy csapatra való játékost, de korántsem feltartott kezekkel utaznak Tiszakanyárra.

Öt forduló elteltével tehát három veretlen csapat van a bajnokságban, kettő még nyeretlen, ebből egy még nem szerzett pontot – adva van a feladat az együttesek előtt.

MK

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 6. forduló (kezdés: 16, ifi: 14), szakvezetői várakozások

Szombat

Tiszavasvári (16.)–Csenger (14.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Az elmúlt hetek mérkőzései mély nyomot hagytak, nem csak az ellenfelekkel, olykor a játékvezetőkkel is meg kell küzdeni. A Csenger a kupából kiejtett minket, így lenne mit törlesztenünk. Hazai pályán csak a győzelem az elfogadható.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Kötelezőnek tűnhet a győzelem, de nem lesz ez olyan egyszerű. Tartani kell a koncentrációt, nem becsüljük le az ellenfelet, meg kell küzdeni a három pontért.

Tarpa (4.)–Nyírgyulaj (5.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Szeretnénk folytatni a jó hazai sorozatunkat! De ahhoz,hogy eredményesek legyünk, mindenben javulnunk kell a jó erőkből álló vendégek ellen.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, főleg úgy, hogy a hazai pályán elszórt pontokat kellene valahogyan pótolni.

Tiszakanyár (9.)–Gyulaháza (15.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – A vereség ellenére a múlt héten már voltak jó dolgaink, amire tudunk építeni. Tudjuk, hogy az ellenfélnek sérülések és eltiltások miatt létszámbeli problémái vannak, de ez nem téveszt meg minket, mi csak saját magunkra szeretnénk koncentrálni. Tudom, hogy nehéz lesz, de mindenképpen győzni szeretnénk!

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Kértük a mérkőzés elhalasztását vagy más időpontba való eltolását. A hazaiak érthető módon egyikbe sem mentek bele. Nekik ez így egy könnyed győzelemnek ígérkezik, de ilyenkor szokott jönni a csak azért is megmutatom. Hozzáteszem, nekünk nincs veszítenivalónk a hétvégi mérkőzésen. Győzni megyünk Tiszakanyárra!

Baktalórántháza (2.)–Balkány (10.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Hosszú idő után újra a saját pályánkon játszhatunk, szeretnénk megörvendez­tetni a remélhetőleg szépszámú közönségünket.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Bakta nagyon jól szerepel, az eddig mutatott teljesítménye nem véletlen, hiszen a mérkőzéseken megmutatták, hogy képesek nagyon jól védekezni és támadni is. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy sikeresek legyünk, bár elég sok a hiányzónk, de bízom a fiúkban.

Fehérgyarmat (7.)–Nagyecsed (3.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Szomszédvári rangadóhoz méltóan fogunk hozzáállni a mérkőzéshez. Ősszel fájó vereséget szenvedtünk hazai pályán, nem igazán szeretnénk ezt még egyszer átélni, viszont ehhez a legjobbunkat kell nyújtatnunk, hogy a kétségtelenül nagyon jó Ecsedet le tudjuk győzni.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed ­játékosedzője: – Azt gondolom, hogy egy szatmári rangadón nem kell külön motiválni a játékosokat! Remélem páran felépülnek, de így, vagy úgy mindent elkövetünk a sikerért.

Vasárnap

Mándok (12.)–Ibrány (1.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Tisztában vagyunk az Ibrány játékerejével, akik robognak a bajnokságban és számolatlanul rúgják a gólokat. Mi jelenleg még csak döcögünk, ezáltal nem is vagyunk a mérkőzés esélyesei. Úgy gondolom, a teher a vendégek vállát fogja nyomni, mi nyugodtan, felszabadultan focizhatunk, mert már egy pontszerzés is bravúrral érne fel.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Egy újabb rangadó vár ránk, a Mándok helyezése nem tükrözi az együttes erejét. Nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk megőrizni veretlenségünket.

Nagyhalász (8.)–Vásárosnamény (11.)

Ludánszki István, a Nagyhalász edzője: – Vízválasztó mérkőzés következik, amennyiben hazai pályán tudunk nyerni, tapadhatunk az élbolyra. Izgalmas és küzdelmes meccs elé nézünk.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – A tavalyi bronzérmeshez látogatunk, újra rázós meccs ígérkezik, de ha a csapat az előző két mérkőzés felfogásában lép pályára, akkor lehet keresnivalónk.

Kisvárda II. (6.)–Mátészalka (13.)

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Ma sem számítunk könnyű meccsre, de mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Márius Botan, a Mátészalka edzője: – Nehéz megjósolni mi lesz a végeredmény, de csapatomat képesnek tartom a meglepetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!