SZON - Sport - Megye I.

2019.03.08. 11:11

"Be kell bizonyítsuk a kételkedőknek, hogy nem fellángolás volt az elért eredmény"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 17. fordulójában keresve sem lehetne nagyobb rangadót találni a Nagyhalász–Mándok-összecsapásnál.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 17. fordulójában keresve sem lehetne nagyobb rangadót találni a Nagyhalász–Mándok-összecsapásnál. A második az elsőhöz látogat, a két csapat között mindössze két pont a különbség. A Mándok 13 meccses veretlenségi sorozatban van, legutóbb szeptember elsején kapott ki, a jó széria értékét még tovább növeli, hogy az utóbbi kilenc összecsapását egyaránt megnyerte Kiss Gábor csapata. A listavezető Nagyhalász az előző héten nagy meglepatésre pontokat hagyott Tiszavasváriban, most alighanem ezt is jóvátennék.

A Tiszakanyár a vártnál rosszabbul kezdte a tavaszt, de jó meccsre van kilátás a négy mérkőzés óta veretlen, az elsőhöz egyre jobban kapaszkodó Nyírgyulaj ellen. Izgalmas csatára lehet számítani Balkányban is, ahol a két sikerrel nyitó hazaiak a bajnokságra is esélyes Ibrányt látják vendégül.

Menekülés a győzelembe

A tabella alján a Tiszavasvárinál, a Gyulaházánál, a Csengernél és a Mátészalkánál nincs miről beszélni, az „életben maradáshoz” a lehető legtöbb pontot kell szerezni, így minden meccs számít. Közülük többen is a középmezőnyben tanyázó csapattal találkoznak, a Fehérgyarmat és a Kisvárda megnyugtató előnyre tenne szert, míg a Nagyecsednek és a Tarpának nem fér bele a pontvesztés, ha nem szeretne lemaradni az élmezőnytől.

A Baktalórántháza és a Vásárosnamény is elmozdulhat valamelyik irányba, utóbbi edzője úgy véli, nem ugyanazok a csapatok találkoznak, amelyek az előző fordulóban pályára léptek.

BB, MK

Megyei I. osztály, 17. forduló (kezdés 14, ifi 12), szakvezetői várakozások

Nagyecsed (5.)–Gyulaháza (15.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos- edzője: – Nincs miről beszélni, csak a győzelem elfogadható hazai pályán.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de remélem, a játékosaim mindent megtesznek a pont vagy a pontok megszerzéséért.

Baktalórántháza (12.)–Vásárosnamény (8.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Remélem hétvégére a lehető legjobb összeállításban tudjuk fogadni a jó erőkből álló vendégcsapatot.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Nehéz mérkőzésre számítunk. Abban biztos vagyok, hogy a nem azzal a Baktával fogunk találkozni, amely a Nyírgyulajtól kikapott, már csak azért sem, mert négy hiányzójuk volt. Viszont abban reménykedem, hogy én sem a múlt heti csapatomat látom a pályán, akkor eredményesek tudunk lenni.

Tiszakanyár (7.)– Nyírgyulaj (3.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos- edzője: – Az az igazság, hogy játékban közel sem nyújtjuk azt a teljesítményt, amit tud, és ami elvárható ettől a csapattól. Ami pozitívum ebben az egészben az az, hogy rajtam kívül a játékosaim is teljesen tisztában vannak ezzel. Amennyiben javul a formánk – melyre a héten már voltak utaló jelek – , akkor hazai pályán reális esélyünk van egy számunkra megfelelő eredmény elérésére egy remekül rajtoló, a rajttól függetlenül is jó csapat ellen.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Ismét idegenben lépünk pályára, de ahhoz, hogy továbbra is az élmezőny tagjai maradhassunk, pontot, pontokat kell szereznünk.

Tarpa (6.)–Tiszavasvári (16.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Nem lehet más célunk, csak a három pont megszerzése!

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Nagy meglepetést szereztünk legutóbb, de ennek ára van: be kell bizonyítsuk a kételkedőknek, hogy nem fellángolás volt csupán az elért eredmény. A Tarpa felemásan kezdte a tavaszi szezont, ettől függetlenül jó mérkőzésre számítok, fontos, hogy „pontos” legyen a hétvégénk, mivel csak így érhetjük el célunkat.

Fehérgyarmat (9.)–Mátészalka (13.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Egy esetleges győzelem esetén a Mátészalkától mindenféleképpen meglépnénk, ez feltétlenül szükséges nekünk ahhoz, hogy a céljainkat abszolváljuk. Nem számítok sziporkázó játékra, viszont akarati tényezőkben nem maradhatunk alul.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos- edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Az ellenfelünk kiszámíthatatlan, egyik fordulóan kikap otthon, utána nyer idegenben, de mi ezzel nem foglalkozhatunk, azért megyünk, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Kisvárda II. (11.)–Csenger (14.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Kiköszörülnénk a hétvégi csorbát, bár tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Kisvárdára megyünk, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az ifi részlegre. Jó képességű, technikás játékosokból álló csapattal fogunk játszani, fontos, hogy a maximumot nyújtsuk, más­különben nem lesz esélyünk a pontszerzésre.

Nagyhalász (1.)–Mándok (2.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos- edzője: – Lényegesen jobb hozzáállásra lesz szükségünk, hogy pontokat tudjunk szerezni. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk igen jó játékerőt képvisel.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Az előttünk álló hétvégén ismételten egy nagyon nehéz feladat vár ránk, a bajnoki tabellát vezető Nagyhalász otthonában. Mindent elmond ellenfelünk erejéről, hogy az első helyen állnak, és tudjuk, abba a pozícióba „csak úgy” véletlenül nem kerül csapat. Ettől függetlenül készülünk, hogy becsülettel helyt tudjunk állni.

Balkány (10.)–Ibrány (4.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A megyei első osztály szerintem legjobb csapata látogat hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és nem fognak csalódni, mert az Ibrány támadószellemű csapat, mi pedig a legutóbbi két mérkőzésünket megnyertük, szerintem nagyon színvonalas találkozó lesz. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de mindent meg fogunk tenni, hogy jó eredményt érjünk el.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Ahhoz, hogy ne csússzunk le a dobogóról, pontokat kellene szereznünk, ami egy jó csapat ellen egy rossz talajú pályán nehéz lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!