SZON - Sport - NB II.

2017.12.03. 18:14

Szpari: Gólzápor a hózáporban

Nyíregyháza - A Szpari győzelemmel búcsúzott a hazai, játékra kevésbé alkalmas pályától.

Nyíregyháza - A Szpari győzelemmel búcsúzott a hazai, játékra kevésbé alkalmas pályától.

Magad uram, ha szolgád nincs... Elbert Gábor, a Nyíregyháza Spartacus sportszakmai ügyvezetőjének vezérletével a szakmai stáb tagjai, valamint néhány keretbe nem került játékos hólapátot kaptak a kezükbe, és szaporán tolták le a fehér égi áldást a zöld gyepről. A kezdésre a játéktér nagy részét sikerült mentesíteni, vasárnap így indult a Szpari idei utolsó hazai bajnokija, amely egyben az első tavaszi fordulót is jelentette. A Budafok elleni meccs úgy indult mint a legutóbbi, Szolnok elleni. Az utolsó labdához érő nyíregyházi Pekár László volt, aztán jött egy öngól, hiszen Margitics Andor és bevette a saját kapuját. Nem sokkal később majdnem duplázott a vendégvédő, ám most résen volt kapusa. Az ellentámadás végén Nagy Dávid alig suhintott mellé.

Aztán beindultak a hazaiak. Fölényben játszva egyre másra alakították ki a helyzeteket, amelyekből rövid időn belül kettőt is sikerült értékesíteni, így megnyugtató kétgólos előnyhöz jutottak már alig túl a játékrész derekán. Az időnként tetszetős támadójáték mellett azért be-becsúsztak bakik is. Gólt ugyan már nem szerzett a Spartacus, de szerencsére nem is kapott.

A második félidőben hazai figyelmetlenségek után viszonylag hamar szépítettek a vendégek. Felbátorodtak, és az első félideihez képest többet birtokolták a labdát és veszélyes akciókat is vezettek. A hazaiaknál sok volt a pontatlanság, ami talán a fáradtság és a talaj rovására írható. A szakvezetők cserékkel próbáltak frissíteni, így lépett például pályára Rudolf Gergely. Nem is akárhogyan. A hazaiak egy tizenkilenc méteres szabadrúgáshoz készülődtek, Pekár már biztosan el is döntötte, hogy hova lőjön. Ám éppen őt cserélte le Lucsánszky Tamás, a szabit pedig a beállt Rudolf vágta a felső lécre. Nem sok hiányzott a parádés belépőhöz. Lassan fogytak a percek, aztán letelt a három perces hosszabbítás is. Három ponttal búcsúzott a Szpari a hazai pályától. Megérdemelten nyert, a játék színvonalát igencsak befolyásolta a pálya állapota, ám erről nem a játékosok és a csapatok tehetnek.

- KM-ML -

Nyíregyháza Spartacus–Budafoki MTE 3–2 (3–1)

Városi Stadion, 948 néző, v.: Ducsai (Varga Zs., Márkus T.)

Spartacus: Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Farkas M. – Kártik, Holdampf – Szinanovics (Papp M., 62.), Kesztyűs (Rubus, 89.), Pekár (Rudolf G., 78.) – Gajdos. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Budafok: Szabó B. – Margitics, Vaszicsku, Csizmadia Cs., Vég – Vass M., Filkor – Nagy T. (Fekete M., 81.), Kerekes K., Kirják – Ihrig-Farkas (Pölöskey P., 79.). Vezetőedző: Tóth Bálint.

Gól: Margitics (öngól, 1–0) a 7., Ihrig-Farkas (1–1) a 17., Kártik (2–1) a 23., Gajdos (3–1) a 26., Kirják (3–2) a 49. percben

Percek, események

8. perc: Pekár László jobb oldlai szabadrúgás után a menteni igyekvő Margitics Andor lábáról 10 méterről kapuba pattant a labda, 1-0.

17. perc: A bizonytalankodó hazai védők mellett Ihrig-Farkas Sebestyén jobbról, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-1.

23. perc: Pekár jobb oldali szögletét Kelemen Dávid fejelte előre, Kártik Bálint pedig hat méterről a kapuba lőtt, 2-1.

26. perc: Gajdos Zsolt 14 méterről lőtt a vendégek hálójába, 3-1.

49. perc: A labda sokak előtt elsuhant, végül Kirják Henrik elé került, aki 14 méterről nem hibázott, 3-2.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: – Sírni csak a győztesnek szabad, ezért, ha nem győztes meccs után lennénk, nem mondanám el, hogy a futball nem az esetlegesség sportága. Ezen a pályán legfeljebb sífutó-versenyt lehetett volna rendezni, de futballmeccset nem. Le a kalappal a játékosaim előtt, hogy be tudtuk gyűjteni a három pontot, az első félidőben még ragyogóan is játszottunk.

Tóth Bálint: – Humor, hogy ezt a mérkőzést meg kellett rendezni, mert futballra alkalmatlan volt a pálya, de megszokhattuk, hogy az MLSZ „rugalmasan” intézkedik folyamatosan. A meccs első szakaszában nem nagyon tudtuk, hogy merre van az előre, a hazai csapat belekényszerített bennünket a „rúgd előre, és fuss utána” játékba, miközben két gólt is ajándékoztunk az ellenfélnek. Le a kalappal a csapatok előtt, hogy ilyen körülmények között ilyen sportszerűen játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!