SZON - Sport - NB III.

2017.11.18. 16:30

Nyírbátori FC - Három null a félidőben, a végén három négy

Nyírbátor - Szünetbeli háromgólos előnye dacára pont nélkül maradt az utolsó igazi őszi meccsén a Nyírbátor.

Nyírbátor - Szünetbeli háromgólos előnye dacára pont nélkül maradt az utolsó igazi őszi meccsén a Nyírbátor.

Éppen azon tűnődtünk, hogy mitől lehet az NB III-as keleti tabellán második a Salgótarján, amelyben sem játéktudásban, sem felépítésben nem tűntek fel kiemelkedő labdarúgók, amikor a nyírbátoriak gyors egymásutánban két gólt is szereztek, majd a harmadik találat, az öngól is erősített ezen a véleményen.

A szünetben 3–0-ra vezetett, tetszetősen és lendületesen játszott az NYFC, akkor úgy tűnt, abban a tempóban akár pihenő nélkül is le tudna játszani kilencben percet a házigazda. Csakhogy jött a szünet, ami alatt rendezte sorait a Tarján, és a semmiből jött szépítéstől vérszemet kapott, és bő tíz perc alatt ledolgozta tetemes hátrányát.

Kezdődhetett minden elölről, és érezni lehetett: lesz még itt gól. Lett is, mert bár Kinczel Ervin a lécre lőtte a hazaiak meccslabdáját, az ellentámadásból kiharcolt szabadrúgás után Vasas Gergő kétszer is nagyot védett, de harmadjára megszerezte a győztes találatot a meccs felénél még háromgólos hátrányban lévő vendégcsapat.

Tehát valószínűleg ettől második Zoran Kuntics csapata. A hangosbemondó mindenesetre frappánsan foglalta össze a történteket: lehetett volna fordítva is.

KM


NB III: Keleti csoport, 15. forduló

Nyírbátori FC–STC Salgótarján 3–4 (3–0)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Bálint A.

Nyírbátor: Vasas G. – Szabó R., Benkő B., Tóth M., Bagi Á., Reznek, Mankó, Kinczel, Vámos M. (Roszel, 67.), Pálinkás (Tredik, 73.), Hornyák M. Edző: Ambrusz Árpád.

Salgótarján: Lékai – Gubacsi, Híves, Gál Sz., Banjac, Spitzmüller, Gábor L., Kovács L. (Bogáti, 85.), Oláh L., Takács P. (Zsivoczky-Pandel, 77.), Sulcz. Edző: Zoran Kuntics.

Gól: Hornyák M. (14.), Pálinkás (26.), Híves (öngól, 40.), illetve Gál Sz. (50. és 62.), Oláh L. (57.), Sulcz (89.). Jó: Pálinkás, Hornyák M., illetve Gál Sz., Banjac, Oláh L., Sulcz. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Ambrusz Árpád: – Amilyen jól sikerült az első félidő, olyan rosszul a második. Nem akartunk visszaállni, meg kell találnunk az okokat, hogy hol rontottuk el a meccset.

Zoran Kuntics: – Az első félidőben még a buszon maradtunk, a hazai csapat sokkal jobban játszott, megérdemelten vezetett. A szünetben rendelkezésre álló negyedórában megbeszéltük, hogy min kell változtatni, csapatom teljesítménye ugrásszerűen feljavult, és megérdemelten fordítottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!