SZON - Sport - NYKK

2017.12.22. 11:23

Kék Cápák - Legalább egy lépéssel előrébb jutni

Nyíregyháza - A jól sikerült 2017-es év után még komolyabb eredmények elérésében bízik a Nyíregyháza Blue Sharks kosárlabdázója, Nagy Krisztián.

Nyíregyháza - A jól sikerült 2017-es év után még komolyabb eredmények elérésében bízik a Nyíregyháza Blue Sharks kosárlabdázója, Nagy Krisztián.

Mutat némi egyezést a Nyíregyháza Blue Sharks tavalyi és idei szereplése, hiszen az NB I B csoportos férficsapatnak a legutóbbi bajnokságban és a mostaniban is kellett némi idő ahhoz, míg összeállt. Tavaly kilenc győzelemből állt a leghosszabb sikerszéria, míg a szerdai, miskolci diadallal (79–71) négyre növelte aktuális győzelmeinek számát a csapat. Ha most is eljut kilencig, nem kétséges, az alapszakasz elsőségért is harcban lehet a Kék Cápák csapata.

– Bár az előző szezonban volt esélyünk a bajnokságban a négy közé, a Hepp-kupában pedig a döntőbe jutni, de úgy érzem, a csapat megállta a helyét a sorozatban – vette számba a 2017-ben elért eredményeket Nagy Krisztián, a nyíregyháziak csapatkapitánya. – Már a tavalyi sorozatra is igaz volt, hogy nehéz idegenben meccset nyerni, ez most fokozottan így van, hiszen az előző év hét legjobb keleti és nyugati csapata alkotja a másodosztály mezőnyét. Könnyű ellenfélre egyetlen mérkőzésen sem számíthatunk. Az olyan idegenbeli győzelmet, amelyeket legutóbb Hódmezővásárhelyen és Miskolcon arattunk, azok is előreviszik a csapatot, ha így haladunk tovább, és ha a fiatalok is ilyen ütemben tudnak fejlődni, akkor a rájátszásban is számolni kell velünk.

Ez mit jelenthet az eredményesség szempontjából? Mert az utóbbi időben rátalált a győztes útra a csapat, és a mutatott játék valamint Srdjan Sztojanovics beilleszkedése is sok szépre jogosíthatja fel a társaságot.

– A maximumot szeretnénk kihozni magunkból – így Nagy Krisztián. – Nyilván nem lehet minden mérkőzést megnyerni, de azért voltak elkerülhető vereségeink, ilyen volt az első fordulóban, a Bonyhád elleni, amikor még nem állt össze teljesen a csapat. Az a típusú ember vagyok, aki egy lépéssel szereti túlszárnyalni a korábbi eredményeit, így jó lenne, ha a bajnokságban bejutnánk a négy közé, a Hepp-kupában pedig a fináléba. Utóbbi sorozatban ismertté vált az ellenfelünk, a Veszprém ellen lépünk pályára itthon a debreceni négyes döntőbe jutásért. A csapattársaimmal együtt nagyon vágyom rá, hogy sok nyíregyházi szurkoló előtt jászunk a Főnix-csarnokban elődöntőt, majd döntőt.

Addig még egy különös mérkőzés is vár a Cápákra, hiszen pénteken vízilabdatudásukról adhatnak számot az Aqua SE serdülő pólósai ellen.

– Az biztos, hogy mi több vizet fogunk nyelni, mint az esetleges visszavágó alkalmával ők parkettát – fakasztotta mosolyra a hallgatósását Nagy Krisztián. – Nagyon izgatott vagyok a mérkőzéssel kapcsolatosan, és persze megint Czinger Zolinak van előnye, mert kétszáztizenöt centis magassága révén akkor is ki fog látszódni a medencéből, ha leér majd a lába. Megpróbáljuk felvenni a versenyt, és sűrűn cserélünk majd, hogy eljuthassunk az ellenfél kapujáig is.


Visszavárt csapattárs

Nagy Krisztián eredeti posztja a hármas (bedobó), de Czinger Zoltán sérülése óta az ötös (center) szerepkörben szerepel. Nem is akárhogyan, hiszen 9,83-as mérkőzésenkénti átlagértékkel vezeti az NB I B csoport lepattanó-rangsorát. Így a 215 centis csapattársnak a felépülése után nehéz lesz visszafoglalnia a helyét.

– Azért már én is nagyon várom, hogy Zoli felépüljön, mert ő a magassága által még jobban tudna érvényesülni a palánk alatt, és én sem bánnám, ha az eredeti szerepkörömben juthatnék szóhoz – mondta erről Nagy Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!