SZON - Sport - NYKK

2018.03.31. 18:24

Kék Cápák - Kezükbe vették sorsuk irányítását

Nyíregyháza - A férfi kosárlabda NB I B csoport harmadik helyezést gyakorlatilag eldöntő meccset megnyerte a Blue Sharks Budapesten.

Nyíregyháza - A férfi kosárlabda NB I B csoport harmadik helyezést gyakorlatilag eldöntő meccset megnyerte a Blue Sharks Budapesten.

Pontosan olyan mérkőzést játszott a Nyíregyháza Blue Sharks nagyszombat délutánján a Tehetséges Fiatalok otthonában, amilyenre számítani lehetett: harcosat, brusztolósat.

Az NB I B csoportban az alapszakasz harmadik helyét gyakorlatilag eldöntő mérkőzés résztvevői három negyeden keresztül ragaszkodtak egymáshoz, a Cápák jól megéltek abból, hogy a második etapban megléptek kicsit ellenfelüktől.

A triplákat végig jól dobták a vendégek, és 67–73-nál éppen megállapítottuk, hogy milyen remek a 10/19-es hárompontosmutató, amikor Nagy Krisztián és Srdjan Sztojanovics is kihagyott egyet-egyet, a TF pedig egy szemvillanás alatt fordított (74–73). A következő két nyíregyházi akciót azonban Sztojanovics és Nagy Krisztián hárompontosai zárták (mindketten az ötödiket dobták be a meccsen), majd 76–79-nál az egész mezőny legeredményesebbje, Kerkai Ákos (27/9 pont) a kettőből csak egy büntetőt dobott be, a nyíregyháziak legponterősebbje, Nagy Krisztián viszont mindkettőt (77–81). Innen már nyert ügye volt a Blue Sharksnak, a győzelmet Bus Iván kosara tette biztossá, és ha az eredményjelző mutatott menetközben 57–63-at és 67–73-at is, akkor már úgy logikus, hogy a végeredmény legyen 77–83.

Véget vetett budapesti és Pest megyei fóbiájának (ebben a naptári évben a Vasas, a Honvéd, az MTK Törökbálint és a Nagykőrös otthonában is veszített már) a triplákat kiemelkedő, ötven százalékos hatékonysággal (12/24) termelő nyíregyházi csapat, amely az alapszakaszvégi harmadik helyezés megszerzését két fordulóval a zárás előtt a saját kezébe vette.

KM


NB I B csoport: Férfiak, 24. forduló

Tehetséges Fiatalok–Nyíregyháza Blue Sharks 77–83 (20–18, 17–24, 20–18, 20–23)

Sport 11 Sportcentrum, 40 néző, v.: Vida B., Radnóti, Maár.

Blue Sharks: Bus I. 13, Czura 8/3, Sztojanovics 22/15, Sitku M. 4, Nagy K. 25/15. Csere: Oláh Z., Mokánszki 2, Czinger 6, Fazekas Cs. 3/3. Edző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!