SZON - Sport - Szpari

2018.03.02. 16:06

Szpari: vasárnap nem lesz meccs!

Nyíregyháza - Elmarad a Szpari vasárnapra kiírt Dorog elleni hazai mérkőzése, amelyet április 11-én pótolnak.

Nyíregyháza - Elmarad a Szpari vasárnapra kiírt Dorog elleni hazai mérkőzése, amelyet április 11-én pótolnak.

Már előzetesen is az volt a legnagyobb kérdés: milyen idő és milyen pálya várja majd a focistákat vasárnap késő délután a nyíregyházi stadionban. A bajnoki kiírás alapján ekkor és itt vendégeskedett volna a dorogi csapat.

A feltételes mód indokolt, a találkozót – mint még jó néhányat a 23. fordulóban – elhalasztották. Különösebb illúziója senkinek nem lehetett, már a múlt hét végén, a „tavaszi” nyitányon is necces volt a helyzet. A klub hivatalos oldalán péntek délután jelent meg hír, miszerint „Az MLSZ által biztosított lehetőséggel élve a Nyíregyháza Spartacus FC és a Dorogi AC azt a közös döntést hozta, hogy a 2018. március 4-én 17 órára kisorsolt bajnoki mérkőzést a jelen körülmények között nem játssza le. A Nyíregyházi Városi Stadion gyepszőnyege mintegy 20 cm mélyen fagyott, így játékra alkalmatlan, sőt balesetveszélyes. Bár a Dorog a kupa kötelezettsége miatt az elmúlt hét közepén és e hét szerdán is pályára lépett, a sportszerűség és az észszerűség is azt diktálta, hogy a legfőbb szempont a játékosok és a játékvezetők egészsége legyen, így klubunk kezdeményezte a vendégeknél, hogy a mérkőzést ne most, a fagyban rendezzük meg. Az egyeztetés után a Nyíregyháza és a Dorog közös levélben jelezte az MLSZ-nek a döntést. A találkozó tervezett új időpontja: április 11. szerda, 19 óra.”

Ehhez csak annyit, egy kivétellel az aktuális kör valamennyi mérkőzését elodázták az érintettek, a kora esti órákban csupán a Szolnok–Szeged 2011 összecsapás „tartotta magát”... Valamennyi elhalasztott kilencven percet – április 11-én pótolják az együttesek.

Mindenesetre valakinek örökké emlékezetes marad ez az időszak. A Szpari középpályása, Kesztyűs Barna ugyanis apa lett, csütörtök éjjel megszületett a kislánya.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!